Daca aveti vreo idee bună despre cum să procedez, vă rog un sfat.”
Cazul nu e singular, binențeles. Ce facem? Acționăm legal și oficial - depunem o cerere de modificare a orarului la secretariat, cu număr de înregistrare. Iată un model:
Domnule/Doamnă Director,
Subsemnatul ……………..…………………………………………….,
domiciliat în ……………………………..…………………..………………….,
părinte al elevului/ei ……………………………………………………………
din clasa ………………, unitatea şcolară ……………………………………
având în vedere faptul că acest elev nu frecventează cursurile disciplinei facultative Religie şi ţinând cont de prevederile internaţionale, constituţionale şi naţionale privind dreptul la libertatea de gândire, de conştiinţă şi de religie şi de cele ale legislaţiei privind educaţia şi ale legislaţiei privind drepturile copilului, vă rog ca în realizarea orarului pentru clasa respectivă, să treceţi disciplina Religie la prima sau la ultima oră din ziua respectivă.
Cu mulţumiri anticipate,
Semnătura Data
Aici formular solicitare modificare orar religie.doc.
În cazul în care ora rămâne la mijlocul programului, nu disperaţi. Depuneţi o altă solicitare, prin care propuneţi ca pentru elevii ce nu pot părăsi clădirea şcolii pe durata orei de religie să se organizeze alte cursuri facultative: astronomie, istoria artei, istoria religiilor, noţiuni de etică şi morală etc.
Este posibil ca direcţiunea să vă comunice că aceştia sunt puţini şi nu există posibilitatea de a organiza aceste cursuri. Atunci cereţi să fie acceptat copilul dumneavoastră într-o clasă paralelă sau apropiată ca vârstă, la ore de genul desen, sport, muzică, limbă străină etc. Este riscant a rămâne în clasă, la îndemâna profesorului sau a profesoarei de religie. Chiar dacă sunt persoane echilibrate altfel, faptul că în "clasa lor" există elevi ai căror părinţi sunt în mod explicit în dezacord cu credinţa lor îi va face la un moment dat (de exemplu indisciplina colegilor), să se răzbune, chiar şi prin mici remarci, pe copiii dumneavoastră.
Dacă toate aceste forme de negociere sunt epuizate în mod defavorabil pentru copilul dumneavoastră înseamnă că direcţiunea şcolii este clar împotriva soluţionării amiabile a vidului legislativ lăsat de acestă lege lacunară, Legea Educaţiei Naţionale, şi va fi nevoie a interveni la nivel juridic. Pentru suport, în afara prietenilor şi a unui avocat (de preferat specializat în drepturile omului şi ale copilului) se mai poate apela la Asociația Secular-Umanistă din România (ASUR), presă şi la blogosfera raţională (vezi coloana din stânga a acesui blog).
În numele dumneavoastră vom solicita o acțiune de verificare a formularelor prin care s-a cerut să se urmeze orele de religie confesională.
Este riscant a rămâne în clasă, la îndemâna profesorului sau a profesoarei de religie.
RăspundețiȘtergereCrezi ca daca nu face religie o sa fie un superdotat? Te inseli,Andrei
RăspundețiȘtergereMăcar nu o să fie mințit.
ȘtergereAnticorpii se fac acasa. Scoala e un mediu in care un copil afla informatii (bune sau rele). La fizica sau la chimie poate invata cum se face o bomba nucleara, dar de acasa trebuie sa stie cum sa foloseasca aceasta informatie. Interzicem si fizica si chimia pentru ca parintele nu e in stare sa comunice cu copilul sau?
RăspundețiȘtergereÎn acest caz de ce-l mai trimitem la școală?
ȘtergereAnticorpii sunt construiți cu grijă într-un sistem educațional. Ora de religie, promovând pseudoștiința și gândirea magică, este boală curată.
"Cu sau fără religie, oamenii buni vor face lucruri bune, iar oamenii răi vor face lucruri rele, dar ca oamenii buni să facă lucruri rele e nevoie de religie." - Steven Weinberg
Offf...cred ca e naspa tare sa ai asemenea frustrari...si sa le dai drumul pe internet.
ȘtergereGet a life dude !!!