În ani de criză şi insecuritate acţiunile vânzătorilor de iluzii explodează. Profitul obţinut de Patriarhia Română subliniază asta. Dar cum piaţa e volatilă securizarea veniturilor devine necesară. Prin monopol, binenţeles, conform cu viscerala configuraţie a Bisericii Ortodoxe din România. Aşa încât publică o atenţionare în care înfierează practica rugăciunilor on line, altele decât cele sub directa sa supraveghere, "întrucât se constată o creştere a numărului de persoane induse în eroare şi prejudiciate material în urma apelării la servicii religioase oferite prin internet şi mica publicitate de către pretinşi slujitori ai Bisericii". Proferează chiar ameninţări voalate, conform cu legea, pentru cei ce practică pomelnice on line şi sunt pasibili de infracţiuni de înşelăciune.
Crestinortodox.ro este unul dintre site-urile ce încasa bani pentru pomelnice, conform gandul.info. Iată mai jos şi un reportaj Antena1.
Acum a renunţat la practică, rămânând doar versiunea gratuită, dar cu rugămintea de a face donaţii într-un cont bancar. Dar cine este crestinortodox.ro? Acţionarii site-ului sunt înregistraţi la un off shore din Cipru, adică acolo unde nu-i întreabă nimeni de câţi bani câştigă şi din ce, unde nu plătesc taxe şi nici impozite pe profit.
"În mod concret, potrivit informaţiilor disponibile pe site, administratorul www.crestinortodox.ro este societatea Active Soft S.R.L. cu sediul în sectorul 2, Bucureşti.
Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, acţionarul majoritar al Active Soft S.R.L este Romarta SRL din Bucureşti (98,8664 % din acţiuni), care la rândul său are ca acţionar majoritar societatea Broadhurst Investments Limited din Cipru (98,4178 %)." - spune Mediafax. Cine este Broadhurst Investments Limited din Cipru? Vezi aici: http://ro.scribd.com/doc/65763969/Broadhurst-Investment-LTD.
Nu numai creştinii din România sunt invitaţi la pomelnice on line, ci şi cei din Republica Moldova. "Un click spre rai! Mitropolia Moldovei îţi primeşte pomelnicul on-line, dar NUMAI cu bani" - spune PRO TV Chişinău.
Dragii mei preoţi, că sunt on line sau prin viu grai, că sunt scrise pe hârtie sau repetate în gând, pomelnicele, rugăciunile, acatistele, odată ce sunt condiţionate de primirea unor foloase materiale, sunt pasibile de infracţiunea de înşelăciune. Pentru că nu puteţi dovedi cât de corecte sunt serviciile realizate şi cât de folositoare sau de conforme cu prezentarea sunt acestea. Dumneavoastră nu faceţi altceva decât executarea unui protocol, probabil cu bune intenţii, dar în nici un caz nu puteţi da asigurări că Dumnezeu chiar răspunde acestuia.
Dragii mei credincioşi, nu vă lăsaţi păcăliţi de nenumăratele soluţii de mântuire, indiferent cât de "însemnate" cu fel de fel de simboluri sacre sunt ele. Odată ce vă cer bani, este clar că nu mântuirea voastră e scopul celor ce vi le oferă, ci multiplicarea veniturilor lor. Fiţi măcar atât de grijulii cu banii voştri pe cât sunteţi de atenţi cu ideile ce credeţi că ar putea să vă clatine credinţa.
Este o certitudine - Diavolul nu există! Nu vă temeţi să fiţi raţionali! Deşi asta presupune efort...
3 august 2012
Pomelnice on line şi crestinortodox.ro
Etichete:
apa sfinţită,
biserica,
blasfemie,
conspiraţie,
creştinism,
internet,
împărtăşanie,
manipulare,
monopol,
morală,
ortodoxie,
psihologie,
religie,
simbol,
spovedanie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
http://profudereligie.blogspot.ro/2012/08/pomelnice-on-line-si-crestinortodoxro.html
RăspundețiȘtergereMda...pomelnice on-line. Nu stiu ce sa zic...relatia cu Dumnezeu presupune sa vrei tu sa vii la El, sa-L cauti, sa depui un efort cat de mic, nu sa stai cu fundul pe scaun in fata calculatorului. Dar...poate pt cineva care nu se poate deplasa din diverse motive (de ex o anumita boala) este posibil sa functioneze si acestea, sa fie mai bune decat nimic.
Ștergere