26 februarie 2014

Scrisoare deschisă către Iulia Ionescu şi Alexandra Dumitru

Dragă Iulia,
Dragă Alexandra,
Dragi copii,

Vă voi da o veste proastă, foarte proastă: Moş Crăciun nu există.
Ştiu că părinţii, unii profesori sau colegi v-au spus că există. Că este bun şi că trebuie să-l ascultaţi. Era felul lor de a vă spune că vă iubesc. Nu au fost în stare de altceva mai bun.
Dar Moş Crăciun nu există şi nici renii lui. Nu trebuie să plecaţi de acasă ca să ajungeţi cumva în Laponia, pentru că nici casa lui Moş Crăciun în Laponia nu există.
Poate că aţi observat că sunt unii oameni ce se dau drept ajutoarele lui Moş Crăciun, poate că arată aproape ca el, dar sunt puşi acolo special pentru ca să credeţi voi asta. Unii preferă să proclame sus şi tare că ei sunt adevărate lui ajutoare, chiar ponegresc pe cei ce nu sunt de acord cu ei, dar este normal că nu sunt ajutoarele lui odată ce Moşul nu există. Polul Nord nu a fost construit de el, este doar o convenţie pentru ca oamenii să se poată deplasa pe Pământ. Nici zăpada şi nici frigul nu sunt de la Moş. Acestea sunt fenomene naturale. Cum este lumea puteţi afla de la orele de ştiinţe, acolo explică lucrurile fără să se apeleze la Moş Crăciun pentru a le înţelege.
Probabil aţi întâlnit şi oameni mari care mai cred încă în Moş Crăciun. Este şi normal. Lor nu le-a spus nimeni că moşul este inexistent. Cei ce se proclamă ajutoarele Moşului sunt plătiţi de părinţi şi de marile magazine pentru a susţine asta. Ei sunt în stare să facă munca asta non stop, altceva oricum nu au de făcut. Iar unii copii, deşi ajung oameni mari, în continuare cred că Moşul există şi că-i va ajuta când au nevoie. Lor nu le-a spus nimeni că Moş crăciun este un basm, o poveste, o minciună. Dulce, dar minciună. De asta eu vă spun acum că Moş Crăciun nu există şi nu trebuie să apelaţi al el când aveţi probleme. Pentru că veţi rămâne cu problemele, el nu vă va ajuta, odată ce nu există...
:(

A! Nu era vorba de Moş Crăciun?
Era vorba de Dumnezeu?
E ACELAŞI LUCRU.
Comentarii
10 Comentarii

10 comentarii:

 1. A! Nu era vorba de Moş Crăciun?
  Era vorba de Dumnezeu?
  E ACELAŞI LUCRU.

  RăspundețiȘtergere
 2. din perspectiva (superficiala pentru neavizati) tot ce este definit exista: deci exista si mos craciun si mos gherila si superman si spiderman va catwoman si zana maseluta si unicornul pink invizibil. vezi demonstratia sistemului S5 (modal) al lui Godel.
  Cristi

  RăspundețiȘtergere
 3. surpriza. Exista:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Nicholas

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mai citeşte odată articolul. Surpriză! A existat un episcop creştin pe nume Nicolae, dar acum nu există Moş Nicolae (cel ce pune cadouri în ghetuţe).

   Ștergere
  2. Nu, dar vorbim de un personaj a carui perceptie publica de astazi in Mos Craciun(si Mos Nicolae la noi, prin respectarea zilei din calendarul bisericesc) este formata din caracteristicile episcopului anatolian. Dragostea fata de copii(episodul cu cele trei fete) si ajutorarea celor in nevoie(marinarii). Deci e o analogie proasta pentru ce vrei sa spui, fiind bazat pe o entitate reala (desi ai putea-o alipii la teoria Lord, Liar, Legend daca chiar vrei sa te legi de ceva).

   Ștergere
  3. Între ceea ce există şi ceea ce crezi tu că există este o diferenţă. La tine se pare că acestă diferenţă e mare, foarte mare. Caută evidenţe şi verifică dacă ceea ce crezi că există chiar există în realitate, nu de alta, dar se poate să faci lucruri reprobabile în numele unor idei care nu sunt decât nişte idei din capul tău şi nu realităţi, şi asta fără ca măcar să-ţi dai sema. Nu ar fi păcat?

   Ștergere
  4. ?
   Ai transformat ce am zis intr-un raspuns care nu adreseaza nimic din comentariul meu, pe un ton ad-hominemist.

   Ștergere
 4. ..dar 'familiile' de homosexuali (sodomiti) exista oare in realitate? 'familii' compuse din 'mama-mama si tata-tata'? iluzii IMPUSE CU FORTA de 'legi' ideologice.. 'politically correct'...
  Cristi

  RăspundețiȘtergere
 5. ..nu deviez deloc. imagineaza-ti-l pe 'mos craciun' sau 'mos nicolae' impus prin 'legi politically correctness' in vreo tara 'democratica'. imagineaza-ti turbarea si zbieretele 'mass-mediei libere'. daca ai aimaginatie
  ..nu deviez deloc. imagineaza-ti-l pe 'mos craciun' sau 'mos nicolae' impus cu forta prin 'legi democratice' intr-o tara apuseana, 'democratica' ..imagineaza-ti turbarea 'mass-mediei'si a unei parti din populatie(de alta religie sau 'atee') la aceasta incalcare a 'drepturilor omului'. daca ai imaginatie bogata...adoptia copiilor de catre homosexuali sau eutanasia sau alte aberatii sunt impuse prin propaganda 'soft'.cu pasi mici.

  RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.