20 decembrie 2015

Să fii creştin înseamnă să-ţi baţi copiii - cazul Bodnariu vs Norvegia

Biblia creştină este un manual sadic de pedepsire a copiilor:
Cine cruţă toiagul său îşi urăşte copilul, iar cel care îl iubeşte îl ceartă la vreme. - Pildele lui Solomon 13.24
Dacă nebunia se pripăşeşte în inima celui tânăr, numai varga certării o va îndepărta de el. - Pildele lui Solomon 22.15
Rănile sângeroase sunt un leac pentru cel răufăcător şi lovituri care pătrund până înlăuntrul trupului. - Pildele lui Solomon 20.30
Varga şi certarea aduc înţelepciune, iar tânărul care este lăsat (în voia apucăturilor lui) face ruşine maicii sale. - Pildele lui Solomon 29.15

În spiritul acestei violenţe nişte părinţi penticostali de origine româno-norvegiană, Marius Bodnariu şi soţia sa norvegiancă Ruth, şi-au bătut copiii. Acest lucru a ajuns la cunoştinţa autorităţilor norvegiene "după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecţii fizice de la părinţi. De asemenea, părinţii ar fi suspectaţi de îndoctrinarea religioasă a copiilor." (mediafax)
În consecinţă au îndepărtat copiii din mediul familial devenit periculos.
Penticostalii au pus de un miting precum şi alte presiuni asupra statului norvegian pentru ca copiii să fie returnaţi familiei abuzive. Şi, probabil, pentru că ei consideră că e dreptul lor să-şi bată copiii. Nu credeţi? Uite aici: "Creşterea unui copil în “mustrarea şi învăţătura Domnului” include şi corectarea fizică, desigur făcută în dragoste." http://www.gotquestions.org/Romana/disciplicarea-copiilor.html Cât de multă dragoste? Până dă sângele. Vezi citatele biblice de mai sus.

Credeţi că numai penticostalii sunt "puţin mai duri" cu copiii? Nu! Uite aici ce fac ortodocşii:
"Prin aplicarea unor măsuri de disciplină, incluzând câteva palme, copiii pot deprinde încă de la 3 ani să stea liniştiţi două-trei ore, cât ţine slujba."

Să mai spunem şi de faptul că îndoctrinarea religioasă este interzisă chiar şi în cadrul familial?
Iată ce spune Organizaţia Naţiunilor Unite prin Convenţia nr. 1 din 20/11/1989:
"ARTICOLUL 14
1. Statele părţi vor respecta dreptul copilului la libertatea de gândire, de conştiinţă şi religie.
2. Statele părţi vor respecta drepturile şi obligaţiile părinţilor sau, după caz, ale reprezentanţilor legali ai copilului de a-l îndruma în exercitarea dreptului sus-menţionat, de o manieră care să corespundă capacităţilor în formare ale acestuia.
3. Libertatea de a-şi manifesta propriile convingeri religioase sau alte convingeri nu poate fi îngrădită decât de restricţiile prevăzute în mod expres de lege şi care sunt necesare pentru protecţia securităţii publice, a ordinii publice, a sănătăţii publice şi a bunelor moravuri sau a libertăţilor şi drepturilor fundamentale ale altora."

Adică nici măcar părinţii nu au voie să-şi îndoctrineze religios copiii. Dimpotrivă, au obligaţia de a-i feri de îndoctrinare. Aţi priceput?

De ce credeţi că au fost bătute fetele Bodnariu? Pentru că nu mai răspundeau la comenzile dogmei creştine. Pentru că aveau o altă opinie cu privire la justeţea acestei religii. Iar asta trebuie, conform cărţii lor sfinte de creştini, să fie pedepsit. Fizic. Violent.
Felicitări statului norvegian!
Pe când şi în România? Nu de alta, dar şi România a semnat Convenţia cu privire la drepturile copilului.

Adevăratele efecte ale educaţiei prin bătaie prezentate de etologul Dorian Furtună.

22 de comentarii:

  1. Biblia creştină este un manual sadic de pedepsire a copiilor:
    Cine cruţă toiagul său îşi urăşte copilul, iar cel care îl iubeşte îl ceartă la vreme. - Pildele lui Solomon 13.24
    Dacă nebunia se pripăşeşte în inima celui tânăr, numai varga certării o va îndepărta de el. - Pildele lui Solomon 22.15
    Rănile sângeroase sunt un leac pentru cel răufăcător şi lovituri care pătrund până înlăuntrul trupului. - Pildele lui Solomon 20.30
    Varga şi certarea aduc înţelepciune, iar tânărul care este lăsat (în voia apucăturilor lui) face ruşine maicii sale. - Pildele lui Solomon 29.15

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. este clar.... ori esti un "lup singuratic" (simtamant parintesc zero) ori ceva de nedefinit ( fata - baiat- fata....nici macar tie nu-ti e limpede ce)

      Ștergere
    2. @profa de viata
      Presupun că te referi la cei ce au scris Biblia.

      Ștergere
    3. presupui "PROST"....la fel ca si comentariile pe care numai tu le poti debita. Cat despre cei care au scris aceasta carte si continutul ei, se pare ca le citesti printre randuri. Ai trait si traiesti degeaba daca asta este tot ce ai inteles din Biblie.

      Ștergere
  2. Mai ateule te consideri sanatos la cap ? a da o palma peste fund copilului cand face prostii, cand se bat copii intre ei etc.cum a procedat fam Botnatiu, nu are nici un efect negativ asupra lui, pe termen lung, dimpotriva ,cam toti copii de Romania au parte de asa ceva. In schimb ai lua pe copii de langa mama lor de langa parinti pentru asemenea motive e o crima! Zici tu ca nu exista diavol, ia uitate in oglinda, ce vezi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai taci din gura, psihologul pulii! Du' si fa polologhia preputului in alta parte!

      Ștergere
    2. Pentru că cel căruia îi dai acestă palmă este copil şi nu poate riposta este o crimă. Este ca şi cum îţi ucizi copilul. Exact cum face şi Dumnezeul creştin când nu-i convine de cineva. Probabil de asta creştinii sunt adepţii disciplinării prin violenţă fizică şi psihică.

      Ștergere
    3. Daca toti copiii din Romania ar primi cate o palma la fund din cand in cand, ar inseamna ca toti copiii din Romania sunt abuzati. Dar, din fericire, exista si parinti care nu folosesc violenta ca metoda de educatie.

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Iti place box-ul? Dar Judo? ..... A, dar asta se cheama sport, da!!! Amice, corectia unui parinte nu seamana nici pe departe cu pumnii administrati in ring. Ai avut macar curiozitatea sa-i cunosti cat de cat pe acesti parinti?... Atat cat ai fi putut ( ma refer din presa, etc...) Ai avea curajul sa-i privesti in ochi si sa-ti mentii teoriile?

      Ștergere
    6. @profa de viata
      Este datoria instituţiilor statului norvegian să ia măsuri, au şi instrumentele necasare pentru a avea o imagine corectă a cazului. Ce transpiră în presă poate fi o imagine eronată. Mai ales dacă presa respectivă este "creştină". (Ce morală e aia să baţi un copil? Ah, da, e morala creştină...)

      Ștergere
    7. Pacat! Dar dvs de unde v-ati luat informatiile? Cumva din presa? Nici macar nu-i cunosateti, dar judecati. Sper sa existe cat mai putine exemplare ca dvs. Sincer.

      Ștergere
  3. Dnzeu,laudat si auto-considerat atotputernic pune...indeamna omul la pedeapsa in numele lui pt ca nu poate el so faca ca noi fara sa sesizam,halal putere detine...

    RăspundețiȘtergere
  4. Era de așteptat ca statele mai avansate sa riposteze impotriva barbarismului creștin.
    Creștinii asta înțeleg din prostia aia de carte pe care, majoritatea lor, nici macar n-au citit-o in intregime. Isi bat copiii.

    Dar la ce sfaturi sa te astepti de la o entitate malefica? De la un dumnezeu criminal, care a omorat milioane de oameni, potrivit bibliei ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. http://observator.tv/social/romanca-din-finlanda-indepartata-violent-de-copiii-ei-cere-ajutorul-autoritailor-152626.html
      De imaginile acestea ce zici? Or fi trucate? Daca ai fi fost copilul doamnei respective sau in situatia ei...... Ce zici, care dintre aspecte ar fi adevarata trauma?

      Ștergere
  5. Trei tineri musulmani americani au fost ucisi fara niciun motiv concret in North Carolina de catre un fanatic ateist. In teoria oficiala, ateii sunt niste oameni simpatici, toleranti, rationali, care au depasit stadiul evolutiv al omului religios iar acum privesc cel mult cu ingaduinta la naivitatile credincisilor. In realitate, se gaseste cate un fan al lui Richard Dawkins si membru in miscari seculariste care sa infirme comoda teorie. Omul de stiinta a condamnat executia dar nu a dat vreun semn din care sa reiasa ca s-ar putea sa fie ceva in neregula cu un militantism atat de agresiv. Ar fi facil sa chestionam doar miscarea secularista pentru aceasta crima, mai ales ca propaganda antimusulmana si multiculturalismul au si ele un rol in violenta religioasa. Totus, cine are indoieli asupra bunavointei ateilor militanti, poate intra pe un forum de internet dedicat secularismului sau evolutionismului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faci o confuzie între ateismul credință și poziția sceptică față de divinitate. Dawkins e sceptic față de divinitate, ca și mine de altfel, nu practică ateismul credință, pe care îl considerăm tot o formă de religie. De altfel a și fost „condamnat” de habotnicii ateismului credință pentru „deviere de la dogmă”.

      Ștergere
    2. @Profu'...
      Te referi la ateismul-credință în sensul de fotbalul-credință, nu?

      Ștergere
    3. @neAnonim
      Oarecum. În sensul lipsei de scepticism față de propria părere.

      Ștergere
  6. de ce nu lasi sa se vada si parerea altora? Daca tot te dai sceptic fata de propria-ti parere...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O părere neargumentată și anonimă nu este părere, este trolare. Zgomot. Gunoi.

      Ștergere
  7. https://www.lifesitenews.com/news/20-year-old-norwegian-cat-girl-i-was-born-the-wrong-species

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.