22 aprilie 2016

Stop prozelitismului religios în școli!

Ai avut surpriza să afli că al tău copil, elev la școală sau la grădiniță, a fost dus la mănăstire, biserică sau altă manifestare religioasă și tu nu ai fost informat și nici nu ești de acord cu asta?
Ripostează!
Nu accepta această situație.
Procedează cu tact și fermitate astfel:

Soliciți în scris audiență la director (și precizezi că vei merge și la inspectorat dacă este nevoie) în care specifici că au fost încălcate aceste paragrafe de legi și soliciți acestuia să ia măsurile care se impun pentru ca fapta să nu se mai repete, în termen de o săptămână.

Art. 7 Legea educaţiei naţionale. Legea 1/2011 actualizată
(1) În unităţile, în instituţiile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise activităţile care încalcă normele de moralitate şi orice activităţi care pot pune în pericol sănătatea şi integritatea fizică sau psihică a copiilor şi a tinerilor, respectiv a personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic, precum şi activităţile de natură politică şi prozelitismul religios.

Art. 381 Noul Cod Penal
Împiedicarea exercitării libertăţii religioase
Infracţiuni contra libertăţii religioase şi respectului datorat persoanelor decedate
(2) Obligarea unei persoane, prin constrângere, să participe la serviciile religioase ale unui cult ori să îndeplinească un act religios legat de exercitarea unui cult se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.

LEGEA nr. 272/21.06.2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului
Art. 25. - (1) Copilul are dreptul la libertate de gandire, de constiinta si de religie.
(2) Parintii indruma copilul, potrivit propriilor convingeri, in alegerea unei religii, in conditiile legii, tinand seama de opinia, varsta si de gradul de maturitate a acestuia, fara a-l putea obliga sa adere la o anumita religie sau la un anumit cult religios.
(3) Religia copilului care a implinit 14 ani nu poate fi schimbata fara consimtamantul acestuia; copilul care a implinit varsta de 16 ani are dreptul sa-si aleaga singur religia.
(4) Atunci cand copilul beneficiaza de protectie speciala, persoanelor in ingrijirea carora se afla le sunt interzise orice actiuni menite sa influenteze convingerile religioase ale copilului.

Cel mai bun apărător al tău și al copilului tău ești chiar tu.
Acționează!
Legea, organizațiile neguvernamentale și statul sunt de partea ta.

10 comentarii:

  1. Ai avut surpriza să afli că al tău copil, elev la școală sau la grădiniță, a fost dus la mănăstire, biserică sau altă manifestare religioasă și tu nu ai fost informat și nici nu ești de acord cu asta?
    Ripostează!
    Nu accepta această situație.
    Procedează cu tact și fermitate astfel:

    Soliciți în scris audiență la director (și precizezi că vei merge și la inspectorat dacă este nevoie) în care specifici că au fost încălcate aceste paragrafe de legi și soliciți acestuia să ia măsurile care se impun pentru ca fapta să nu se mai repete, în termen de o săptămână.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cata ura aveti...daca copii n-o sa invete de bine la ora de religie..atunci unde?Si apoi ne miram de multimea de drogati si copii ratati...sper sa nu nimereasca multi pe blogul dvs ca ramane cu un gust ammaaar

      Ștergere
    2. Legea spune clar că a obliga pe cineva să participe la ritualurile unui cult religios este infracțiune. Exact ca violul.
      Faptul că te bag la închisoare pentru că violezi mintea sau trupul unui copil nu este ură, este dreptate.
      La orele de religie copiii sunt învățați că este bine să fie violați mental. Oare asta este învățătură bună?

      Ștergere
    3. Ba, da tu ca violezi mintea cititorilor tai cu prostii nu este infractiune?? Sa-ti spun o nouatate? Diavolul exista si tu esti unul dintre slujile lui proaste.

      Ștergere
    4. La religie se studiaza teme interesante de bioetica, avort, contraceptie, transplant de organe, eutanasie etc. E singura disciplina care poate limpezi mintea elevilor de liceu. Se doreste inlaturarea ei, e prea incomoda... De altfel, dl. Moise e mare sustinator al lgbt.

      Ștergere
    5. In aceasta logica, exista si prozelitismul ateu, adica un ateu vrea ca toti sa fie atei.

      Ștergere
    6. Da, dacă s-ar preda ore de ateism, cum se făcea pe vremea stalinismului.
      La religie nu se studiază aceste teme (bioetica, avort, contraceptie, transplant de organe, eutanasie etc.) ci se impun dogme în aceste domenii.
      Religia doar a confiscat morala pentru a-și securiza existența.
      "Valorile creştineşti sunt o porcărie. Ştiţi de ce? Fiindcă a fost nevoie să vi le scrie cineva! Pentru că nu aţi putut trage singuri concluzia Să nu ucizi!" - Jim Jefferies

      Ștergere
  2. Despre STIINTA.
    Tot ce spunem si afirmam despre altii se poate intoarce fidel si exact impotriva noastra. Cu aceleasi cuvinte. Deci, fiecare are DREPTUL la opinie. A infiera in numele STIINTEI ceva sau pe cineva este o eroare. Exemplu: fusafungina a beneficiat zeci bune de ani de studii numeroase STIINTIFICE si a rezultat ca este BUNA SI EFICIENTA. Azi tot STIINTA demonstreaza ca este PERICULOASA SI DAUNATOARE drept pentru care este INTERZISA. Alt exemplu: PIRAMIDONUL 40 de ani a fost STIINTIFIC demonstrat ca fiind un medicament SIGUR SI EFICIENT. Dupa o CARIERA GLORIOASA tot STIINTIFIC a fost interzis ca fiind promotor de leucemie agranulocitara. Pai...STIINTA ESTE EXACTA SAU RELATIVA, GRESESTE SAU NU, ESTE PERFECTA SAU PERFECTIBILIA. Credem sau nu in STIINTA. Treaba NU ESTE STIINTA ci OAMENII DE STIINTA care, ca orice om, gresesc in interoretari, se grabesc, au interese si ...etc. Deci: totul este relativ in functie de punctul din care analizezi. Populatia are pumctul ei de vedere, unii oameni de stiinta au alte puncte de vedere, BigPharma are alte puncte de vedere. Asa ca...opinia mea este ca putem discuta, analiza, combate, argumenta dar ADEVARUL ADEVARAT DEFINITIV nu il vom afla poate niciodata deoarece suntem oameni si oamenii sunt supusi greselilor, orgoliilor, intereselor etc. Nici STIINTA nu mai este EXACTA. O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știința nu este perfectă, este perfectibilă pentru că nu se bazează pe dogme. Recunoaște când și unde greșește, dacă sunt dovezi. Prin asta este cel mai bun instrument pe care-l avem.
      Dogmele nu numai că nu sunt perfecte, după cum se consideră, dar sunt cele mai otrăvitoare cîi odată ce nu permit a fi analizate și criticate, cum permite știința.
      Nu trebuuie să credem, trebuie să fim sceptici, chiar dacă afirmațiile se pretind științifice, ele trebuie demonstrate prin dovezi.
      Ideile nu au drepturi, oamenii au drepturi. Oamenii au dreptul la opinie dar trebuie să-și asume riscul ca opinia lor să fie demolată dacă nu are dovexzi care să o susțină.

      Ștergere
  3. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.