9 iulie 2017

Principiul Creatorului - un principiu defect

Principiul Creatorului l-am putea enunța astfel:
Ceva foarte complex (cum este specia umană sau universul) nu poate apare din întâmplare sau nu poate fi generat pe căi naturale ci în urma unui proces de creație, de fabricare a acestei complexități conform unui plan și a unui scop prestabilit... de către un Creator.
Exact la fel cum un ceas nu poate apare din întâmplare sau prin procese naturale ci construit de un ceasornicar (Palley).
Dar...
Dacă ceva complex nu poate exista decât creat de ceva și mai complex, de un Creator inteligent, atunci nici Creatorul inteligent nu ar fi putut exista... fiind foarte complex... decât dacă ar fi fost creat la rândul lui de un alt Creator și mai inteligent, ce l-a precedat.
Dar nici Creatorul Creatorului nu ar fi putut exista... decât creat de Creatorul Creatorului Creatorului ... și tot așa la infinit...
Principiul Creatorului este un principiu eronat logic (Dawkins).


Cum poate apare totuși ceva complex? Din precursori ai săi mai simpli, prin selecție naturală, într-un timp suficient de lung. Adică conform descrierii lui Charles Darwin în vestita sa lucrare Originea Speciilor. Cunoscută acum ca fiind Teoria Evoluției.

9 comentarii:

  1. Dacă ceva complex nu poate exista decât creat de ceva și mai complex, de un Creator inteligent, atunci nici Creatorul inteligent nu ar fi putut exista... fiind foarte complex... decât dacă ar fi fost creat la rândul lui de un alt Creator și mai inteligent, ce l-a precedat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumnezeu ( sau alta denumire ) este o forta MAXIMALA care a creat universul asta (si altele dar aici intram in ipoteze) NU EXISTA altceva "mai mare" Dawkins a dat-o in gard cu logica.

      Ștergere
    2. Forta "maximala" se demonstreaza nu se afirma. Ca asa si gravitatia este o forta maximala, nu?

      Ștergere
  2. Ps
    din pacate pentru adeptii lui Darwin EXISTA DOVEZI ce NU ar trebui sa existe; figurinele Acambororo (Mexic) cu umanoizi calarind triceraptorsi (dinozauri) etc ceea ce dovedeste ca Darwin este un ignorant de secol 19 teoria evolutionista este o farsa iar adeptii ei niste tampiti care cred ca au stramosi comuni cu maimutele. pai vise placute in continuare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Faptul că există ceva ce nu înțelegi nu înseamnă că acel ceva aparține unui creator, ci doar că nu înțelegi.

      Ștergere
  3. Din pacate pentru tine Darwin nu mai are adepti de mai bine de 50 de ani...

    Mai mult, vezi ca figurinele alea au fost sculptate de fermierii mexicani pentru guliile americane si europene care pun botul la orice... ma refer la turisti evident, dar si la comentatori pe net...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Apariția unor bacterii rezistente la antibiotice confirmă teoria evoluției descrisă de Darwin. Ca și toate, absolut toate celelalte dovezi embriologice, genetice, anatomice și paleontologice, geologice și biologice.

      Ștergere
    2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

      Ștergere
  4. Citesc postările celor mulți și ignoranți, care refuză să accepte evoluția și nu pot decât să mă 'crucesc' la câtă prostie încă există în sec 21.
    Evoluția este un fapt. Ca si gravtiatia. A fost demonstrată, și este demonstrată zi de zi.
    Cei ce refuză evoluția sunt in aceeași categorie cu flat earthers. Merită ignorați, pentru că sunt atât de spălați pe creier, încât refuza să accepte realitatea în care trăiesc..

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.