17 decembrie 2017

Pariul lui Pascal demontat

Rezumatul pariului:
1. Dacă crezi în Dumnezeu și Dumnezeu există o să fii răsplătit cu o viață veșnică în rai, deci un câștig infinit.
2. Dacă nu crezi în Dumnezeu și Dumnezeu există o să fii condamnat la un iad veșnic, deci o pierdere infinită.
3. Dacă crezi în Dumnezeu și Dumnezeu nu există nu o să fii răsplatit, deci o pierdere finită.
4. Dacă nu crezi în Dumnezeu și Dumnezeu nu există nu o să fii răsplătit dar ți-ai trăit viața așa cum ai vrut, deci o pierdere finită.

Răspunsul meu:
1. Care Dumnezeu? Doar se știe că adevăratul creator e Moș Crăciun. Îți dai seama ce fraier ești dacă te închini creatorului greșit?
2. Faci fapte bune dar crezi în creatorul greșit. Dar creatorul e bun și te iartă că ai crezut în cel greșit. În acest caz te iartă și dacă nu ai crezut în nici un creator.
Sau creatorul e rău... și atunci nu merită să fie considerat creator.
3. De fapt te închini lui nu pentru că ești tu bun sau deștept ci pentru că ești... fricos. Un creator care te recompensează pentru că ți-e frică este un creator... ipocrit.

Comentarii
6 Comentarii

6 comentarii:

 1. Îți dai seama ce fraier ești dacă te închini creatorului greșit?

  RăspundețiȘtergere
 2. sa crezi in teorii stiintifice SF care niciodata nu se pot dovedi masura si repeta (definitia stiintei oneste)ex big band, evolutionismul, dark/matter/energy/black/holes etc e tot o forma de religie..chiar iti trebuie multa credinta sa crezi in basmele sectei oamenilor de stiinta mainstream

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Nu cred. Sunt convins deoarece dovezile mă obligă să le iau în considerare. Să eludezi dovezile arată că ești și credincios, și îngâmfat.

   Ștergere
 3. Domnule necredincios,
  Absolut toată lumea de bună credință știe că Adevăratul Creator™ este The Flying Spaghetti Monster [binecuvîntat să fie apendicele Său făinos!]. Căiți-vă și acceptați bunătatea Tăițeilor Divini cît mai e timp!

  RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.