23 decembrie 2010

Nevoia de secularizare şi politica

Dintotdeauna oamenii au căutat să atingă, într-o formă sau alta, veşnicia. Înrădăcinat adânc în genele noastre, instinctul de conservare amestecat cu conştientizarea morţii a dus la aberaţii cum este credinţa în existenţa "sufletului" etern, egoista considerare a fiinţei proprii ca fiind centrul lumii sau grotescul sentiment că propria persoană este scopul final. Ca exponent al schizofreniei declanşată de gândirea de tip teist, omul politic român, grăbit şi de tumultul social căruia nu îi mai face faţă, încearcă să se pună bine cu iluzoria divinitate. Şi ce motodă mai bună de a îndeplini nemurirea decât să şi-o realizeze material, în siguranţă, încă din timpul vieţii?
Asta a făcut primarul comunei Belciugatele, judetul Calarasi, Petre Dinei, care, pe bani publici, a construit întru-aducere-aminte propriul bust în bronz montat în faţa complexului turistic pe care îl deţine:
http://www.cancan.ro/actualitate/intern/si-a-tras-statuie-de-bronz-139960.html

Credeaţi că este singurul? Nici pe departe. Cele mai multe amendamente ridicate la bugetul de stat pentru anul 2011 au fost cele referitoare la susţinerea cultelor, cu precădere a celui ortodox. Politicienii nu se dezmint nici de astă dată: "Oamenilor le-au fost tăiate salariile, de unde să mai dea bani şi la biserici", a justificat PSD-istul Radu Moldovan miile de amendamente "bisericeşti". (http://www.evz.ro/detalii/stiri/cum-a-murit-opozitia-de-grija-enoriasilor-916441.html) Salut remarca lui Prigoană: "Ce treabă am eu cu bugetul? Ce amendamente să fac? Nu am făcut niciun amendament. Mă şi car, că au început să dea bani la biserici acuma."
Binenţeles că tainul clerului e pus deoparte, în parlament a fost doar un joc de imagine: "Potrivit Legii Bugetului de stat pe 2011, contribuţia statului la salarizarea personalului de cult va creşte anul viitor cu 9,12%, de la 227.856.000 lei la 248.637.000 lei, adică echivalentul a 59,2 milioane euro." Adică pensia a vreo 40.000 de pensionari pe tot anul. (http://www.gandul.info/news/statul-roman-da-60-mil-euro-pentru-salariile-a-35-000-de-preoti-si-dascali-exclusiv-7838074). Şi asta în afară de salariile profesorilor de religie, cuprinse în bugetul ministerului învăţământului.

De asta secularizarea este imperios necesară. Pentru ca abuzurile politicienilor ce cad, prin prisma funcţiei, în păcatul grandomaniei şi al cultului personalităţii proprii, să fie pe cât se poate stopate. Singura soluţie este sistarea oricăror "bugete pentru culte", naţionalizarea averilor obţinute de biserici prin "retrocedări" sau "interese sociale", blocarea contribuţiilor "salariale". Biserica, oricare ar fi ea, nu este la urma urmei decât o organizaţie neguvernamentală ca oricare alta. Dacă Biserica este o entitate spirituală să primească ceea ce are nevoie: spirit, nu bani.
Sau politicienii sunt instrumentele Satanei şi introduc unealta divolului în sânul Bisericii?
Credincioşi din toată România opriţi satanizarea Casei Domnului!
Stop pângăririi Bisericii cu BANI!

Un comentariu:

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.