21 aprilie 2013

Codul genetic al lui Iisus Hristos

Întrebarea de mai sus a fost pusă pe forumul Scienţia Q&A.

Să considerăm că divinitatea este o conştiinţă superioară, atotcuprinzătoare, dar imaterială. Nu are masă, nu are energie. Aceste lucruri se pot evidenţia pe când evidenţierea divinităţii este peste puterile umane prin definiţie. Avem acces la revelarea acesteia, personal, dar nu la atingerea şi cuprinderea fizică a ei. Deoarece nu are la îndemână (de fapt nu are nici mâini) posibilitatea de a deţine materie, Dumnezeu nu are nici ADN, deci nu are nici ce să transmită în mod concret, singura formulă fiind capacitatea de a interveni în materie, folosind ceea ce găseşte la faţa locului.

Această conştiinţă este totuşi raţională, odată ce existenţa generată de ea este inteligibilă. De altfel ştiinţa modernă a apărut din dorinţa de a justifica raţional existenţa divinităţii creştine: http://profudereligie.blogspot.ro/2011/12/stiinta-moderna-necesitate-teologica.html

Aşa încât putem presupune, motivat, că alegerea şi metoda însărcinării Fecioarei Maria s-a efectuat cu mult înainte de existenţa acesteia, odată ce Fiul a existat spiritual încă dintru-nceput, fiind parte şi totodată unitate cu Dumnezeu Tatăl şi Sfântul Duh. Singura formulă acceptabilă raţional este că sarcina Mariei a fost generată prin procese biologice "normale", extraordinare din punct de vedere a efectelor, dar evidenţiabile şi deci raţionale, inteligibile. Asta şi datorită faptului că divinitatea creştină are capacitatea cunoaşterii trans-temporale, ante-cunoscând ceea ce se va întâmpla cu omenirea, inclusiv cu structura genetică a indivizilor umani. Astfel că avea posibilitatea de a concepe un mecanism biologic de reproducere, înscris de la început în codul genetic al primilor oameni. Generaţi în concret de Dumnezeu, Adam şi Eva aveau înmagazinată formula ADN prin care organismul Fecioarei Maria să dea naştere Pruncului Iisus. De altfel ovulele deţinute de mamă sunt concepute, fizic, încă de pe vremea când este embrion, adică bunica deţine în uter corpul mamei ce generează ovulele din care se vor dezvolta viitorii nepoţi. La naştere mama are toate ovulele pe care le va elibera pe parcursul vieţii sale, gata programate. Aşa încât Imaculata Concepţie a avut loc cu mult înainte ca Fecioara Maria să se nască, pe vremea când era încă în uterul mamei sale, Sfânta Ana.

Dar cum era programat genetic corpul Fecioarei Maria? Să nu uităm că aceasta era fertilă şi a mai avut şi alţi copii (Matei 13:55,56).
În mod normal femeile au perechea de cromozomi sexuali XX, iar bărbaţii XY. În reproducere un ovul de la mamă ce deţine un singur cromozom sexual, X, se uneşte cu un spermatozoid de la tată ce are şi el un singur cromozom sexual. Dacă spermatozoidul are un cromozom X rezultă o fată (XX) şi dacă are cromozomul Y rezultă un băiat (XY). Numai că asta se întâmplă când există un contact între un ovul şi un spermatozoid. Dar de la Dumnezeu nu a venit nici un spermatozoid deoarece concepţia respectivă a fost imaculată. În acest caz a fost vorba de un fenomen asemănător clonării. Clonarea este un fenomen natural, nu numai microbii având această posibilitate, ci chiar unele insecte, păduchii de plante, de exemplu. În cazul în care programarea genetică divină făcea posibilă clonarea umană ambii cromozomi sexuali au fost ai mamei, respectiv XX. Adică un fenomen de partenogeneză.
Iisus Hristos a fost femeie.

Numai că Fecioara Maria a fost un caz special, preprogramat de divinitate, iar Iisus nu a fost copia fidelă a mamei sale. Avea aceasta anumite structuri extraordinare? Mai mulţi cromozomi, de exemplu? Există astfel de persoane. Aceştia au mai mulţi cromozomi sexuali devenind superfemei (XXX) sau hermafrodiţi (XXY). În cazul unei superfemei genetice organismul este feminin dar o eventuală clonare va da naştere tot unei femei, neexistând posibilitatea existenţei unui cromozom masculin Y.
Şi în acest caz Iisus Hristos a fost femeie.

Mai este o soluţie, în care Iisus Hristos să fie totuşi bărbat: Fecioara Maria a fost o persoană hermafrodită şi a reuşit o autofecundare.

9 comentarii:

  1. http://profudereligie.blogspot.ro/2013/04/codul-genetic-al-lui-iisus-hristos.html

    RăspundețiȘtergere
  2. daca tot te zbati sa tragi cu sageti in crestinism apoi vezi ca sagetile sunt boante la varf si ascutite la coada si te lovesc tot pe tine. Maria nu a mai avut alti copii nici inainte nici dupa Isus d aia se numeste FECIOARA Maria. 'fratii' lui Isus fiind doar fii lui Josif din alta casatorie(frati vitregi).este un adevar acceptat de majoritatea bisericilor crestine si inclus ca dogma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Un adevar acceptat de majoritatea bisericilor crestine..." un motiv in plus ca sa nu ai incredere in ceea ce insinueaza biserica. Viata lui Iisus si a "Fecioarei" Maria a fost hiperbolizata cu timpul la fel ca orisicarea alta legenda sau mit. Cine e atat de imbecil incat sa creada ca o femeie virgina poate da nastere?! Aha, crestinii... poate ca intr-un univer fictiv se intampla, insa nu si in realitatea pe care o traim. Nice try!

      Ștergere
    2. Adică domnișoara Măria nu a cunoscut împreunarea cu bărbatul ei?l a ținut în post pe Iosif toată viața?
      Cu ce scop?

      Ștergere
  3. ...'a fost hiperbolizata cu timpul..'..probabil tu esti un alt 'expert' in istoria crestinismului. la fotbal politica si religie se pricep toti hipsterii. se observa din avion..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e perceptia romanului despre el insusi. Pacat ca crestinii nu isi cunosc religia sau daca o cunosc, stiu dar partile ce le convin. In general, pentru a cunoaste un fenomen pe deplin, e nevoie de "outsideri" ca sa vina si cu o perspectiva mai obiectiva.

      Poti sa o iei logic. O poveste predata din generatie in generatie isi pierde din sensul original. Asa au luat nastere legendele si miturile, la fel au luat nastere si religiile. Iisus Hristos o fi existat, o fi fost un personaj mai aparte, dar cu siguranta nu a fost asa cum il descrie biblia. Apoi, biblia a fost modificata in mileniul I in timpul sinoadelor ecumenice. Exista zeci de variante chiar si in ziua de azi. La ce concluzie ajungem? Ca adevarul e undeva la mijloc? Sau ca a fost modificat ca sa fie pe placul unora? Daca cunosti istorie, atunci sti ca biserica cat si religia au fost mereu instrumentele puterii politice. Este si astazi, trebuie sa fi orb ca sa nu iti dai seama. Religia reprezinta catusele si lanturile prin care puterea politica poate supune societatea civila. Cele mai religioase societati sunt si cele mai obediente fata de o autoritate. Traiesti intr-o tara care este un exemplu real al acestui fenomen.

      Arunca ochelarii de cal si mananca realitate pe paine, si nu vise umede.

      Ștergere
  4. cu logica stai bine cu unele adevaruri istorice stai cam prost(din ignoranta sau din rea vointa) o problema care nu are solutie. stii vb aia; mi-e prieten platon dar mai prieten mi-e adevarul..

    RăspundețiȘtergere
  5. Maria a mai avut copii, cel puțin după Iisus. Și nu sunt doar ai lui Iosif, cum se insinuează. Iosif nu era nici văduv, pentru că asta s-ar fi spus, și nici nu a avut o altă soție înainte, pentru că asta l-ar fi făcut inapt să devină soțul Fercioarei (un om ce alege ca soție o neisprăvită nu prea e de încredere).
    Iată o colecție de paragrafe în care se specifică clar că frații și surorile sunt frați și surori de sânge: http://www.bibliaortodoxa.ro/cautare-rezultate.php?text=mama+%C8%99i+fra%C8%9Bii
    Cea mai clară situație că Iisus are frați de sânge sunt chiar cuvintele lui din evangheliile după Marcu, Matei și Luca:
    Sfânta Evanghelie după Matei
    Cap. 12
    46. Şi încă vorbind El mulţimilor, iată mama şi fraţii Lui stăteau afară, căutând să vorbească cu El.
    47. Cineva I-a zis: Iată mama Ta şi fraţii Tăi stau afară, căutând să-Ţi vorbească.
    48. Iar El i-a zis: Cine este mama Mea şi cine sunt fraţii Mei?
    49. Şi, întinzând mâna către ucenicii Săi, a zis: Iată mama Mea şi fraţii Mei.

    Nu neagă că ar avea frați de sânge, ci că se dezice de ei. Iisus nu a fost pro familie, cum se laudă creștinii după ureche, ci contra familiei. Scopul era credința în Dumnezeul pe care-l reprezenta și nu organizarea socială de tip familial.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acest articol intra la categoria "betzia de cuvinte" sau "the wine is talking"

    Man, ar trebui sa te cauti, ca esti deraiat total! Psihiatrii actioneaza dupa metode stiintifice care in cazul tau sper sa functioneze si sa nu fii un caz hopeless... lasa-te de crestinofobie. Mergi la munca si produ ceva, nu sta cu mana intinsa la ONG-uri secularist-umaniste si la reclamele de pe blog...

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.