22 iunie 2013

Calitatea unor profesori de religie

Sunt multe feluri de oameni şi profesorii de religie nu fac excepţie. Sunt unii mai buni, alţii mai răi. Unii cu tact pedagogic, alţii au chemare catehetică. Unii chiar sunt destul de citovi pentru a înţelege că au ajuns să facă propagandă deşănţată şi imorală şi iau atitudine (http://profudereligie.blogspot.ro/2012/11/un-profesor-de-religie-analizeaza-orele.html). Dar mai sunt şi alţii, excepţii, sper, ce fac de ruşine nu numai ideea de profesor dar şi cea de creştin, de ortodox, şi chiar cea de om. Unul dintre ei este profesorul de religie Vâju Mihai de la Școala cu clasele I – VIII ”Adrian V. Rădulescu” din Murfatlar. În cadrul grupului Ortodoxia şi Ateismul am purces la a aduce câteva informaţii suplimentare cu privire la opiniile asupra familiei şi de ce nu trebuie să interzicem unora dreptul de a organiza o familie. Şi aici am prezentat câteva paragrafe testamentare cu spusele lui Iisus, deoarece se considera apriori că familia este o structură specifică creştinismului:

Profu' de Religie Iată cum susține familia Iisus:
31. Şi au venit mama Lui şi fraţii Lui şi, stând afară, au trimis la El ca să-L cheme.
32. Iar mulţimea şedea împrejurul Lui. Şi I-au zis unii: Iată mama Ta şi fraţii Tăi şi surorile Tale sunt afară. Te caută.
33. Şi, răspunzând lor, le-a zis: Cine este mama Mea şi fraţii Mei?
34. Şi privind pe cei ce şedeau în jurul Lui, a zis: Iată mama Mea şi fraţii Mei.
35. Că oricine va face voia lui Dumnezeu, acesta este fratele Meu şi sora Mea şi mama Mea.
Cap. 3 Marcu, cap. 12 Matei, cap. 8 Luca. Numai Ioan nu spune nimic despre acestă întâmplare. Puțin îi păsa lui Iisus de familie, mamă, frați sau surori. El dorea numai ca oamenii să-l asculte orbește. Creștinismul dorește ca să fie ascultat orbește.

Adrian Ionescu E o interpretare superficiala. Hristos arata ca omul trebuie sa-i iubeasca in mod real pe toti la fel de mult ca pe cei din propria familie.Dimpotriva, nu e o micsorare a dragostei fata de cineva ci o ridicare a celorlalti, straini, la statutul pe care il are familia.

Profu' de Religie Chestia este că nu s-a dus la familia sa. Nu i-a ridicat pe ceilalți, a înlocuit membri familiei cu alții, convenabili.
Creștinismul este o religie apocaliptică, care nu are nici un interes în a prezerva ceva ci doar în a impune ideile sale ca normă. Încă o pildă a valorii familiei în ochii lui Iisus: Matei cap 8
21. Un altul dintre ucenici I-a zis: Doamne, dă-mi voie întâi să mă duc şi să îngrop pe tatăl meu.
22. Iar Iisus i-a zis: Vino după Mine şi lasă morţii să-şi îngroape morţii lor.

Adi Maharaj Ma, Profu' de Religie, ce bati campii? familie in sensul de frati si surori... ce legatura are cu familie, adica cuplul sot-sotie ???

Acum intră în scenă şi profesorul nostru: Mihai Vaju DEJA TE DAI IN STAMBA CU INTREBARI RETORICE SI POSTARI DE RASPUNSURI ERETICE ....CU CE A ZIS IISUS DE FAMILIE NENEA Adi Maharaj !!!!!!!!!!

Profu' de Religie Creștinismul a devenit atent cu familia ca structură socială abia când a devenit religie de stat, pentru că prin familia conformă dogmei avea posibilitatea de a controla toate generațiile și viața socială, apoi și cea politică.

Adrian Ionescu @Profu de religie "ridicarea familiei la, sau respectarea ei..." dvs o intelegeti raportandu-va la alte aspecte din societatea/cultura crestina, sau ca si simplu fapt in sine, raportandu-va la ceea ce insemna familia in general in orice societate din istorie?

Profu' de Religie O lege împotriva firii este ca două persoane ce se iubesc să nu aibă posibilitatea de a fi împreună social.

Mihai Vaju BAI TU ASAT NU Profu' de Religie , de ce esti doar Prof si nu Profesor ...? handi , ce cauti ce aici dk vb doar tembelinuni de idei ...??? Si nici nu esti profesor macar si un ateu fara ateism !

Profu' de Religie Adi Maharaj
Conform imaginii de la care a plecat discuţia familia are ca scop procreerea, generarea de copii (fraţi, surori). Sau creştinii doresc doar familia cu scop de sex? În acest caz, pardon!
Profu' de Religie Andrei Mihai
Deocamdată spusele mele se bazează pe citate din Biblie. Sau Biblia nu trebuie luată în considerare? Dacă ai o contestaţie fă-o lui Marcu, Matei şi Luca, nu mie.
Profu' de Religie Mihai Vaju
Pseudonimul meu nu este fără fundament: "Aici sunt adunate câteva opinii cu privire la fenomenele religioase, superstiţiile şi pseudoştiinţele care au bântuit sau vor bântui lumea. Viziunea este analitică, fără scrupule de etică religioasă, eretică chiar din punct de vedere al credinciosului îndoctrinat. Dar nu este nici pe departe intenţionat ireverenţioasă sau fără respect pentru credinţele noastre pro, contra sau lipsite de divinitate." - http://profudereligie.blogspot.ro/
Profu' de Religie Adrian Ionescu
Mă refer la familie aşa cum lasă să se înţeleagă că ar trebui să fie familia autorul imaginii de la care a pornit discuţia: creştină, heterosexuală, monogamă, biparentală, obligatoriu cu scop de procreere (cu copii).

Adi Maharaj Ma,familia nu are un scop. Ci este dezvoltarea naturala a relatiei intre 2 oameni.

Profu' de Religie Adi Maharaj
Adică există un scop pentru existenţa fiecăruia pe pământ dar familia nu are un scop? Tare mi-e că e o contradicţie pe aici...
Oricum, autorul imaginii consideră că familia are scop. Şi în realitate chiar are. L-am subliniat într-un comentariu anterior. Are scopul de a conserva acea religie şi pentru asta trebuie să fie conformă cu acel cult. De altfel asta a spus şi Iisus: lăsaţi-vă familiile acelea, construiţi familiile astea. O familie, conform creştinismului, trebuie să fie într-un singur fel: creştină. La fel cum o familie, conform islamului, trebuie să fie într-un singur fel: islamică. Nu e greu de înţeles.

Mihai Vaju Mai Profu' de Religie , dupa ce scrii tu acolo pe blogul tau , mai tembel ca tine nu este pe tot internetul ! Am zis .....
Mihai Vaju Asta e pagina de blog , cu atatea minciuni si analize fara temei moral , si firesc , nu mai zic de experiere a vietii ....
Mihai Vaju Profu' de Religie ce scrii tu aici , deja exista : '' oră de religie comparată şi de istorie a fenomenului religios '' ! ASA CA MAI INTERESEAZA-TE DE PROGRAMA SCOLARA ....!!!!

Profu' de Religie Mihai Vaju
În România sunt doar ore de îndoctrinare religioasă în cultul ortodox, nu de analiză a fenomenului. Probabil în programa din Statele Unite sau Marea Britanie. În România nu este voie, adică BOR nu dă voie. Dacă ai dovezi pentru a susţine afirmaţia te invit să le prezenţi. Eu nu am găsit acea programă, fie nu există fie ministerul o ţine ascunsă.

Reţineţi că Mihai Vaju este profesor de religie, dar nu a fost în stare să prezinte acea Programă şcolară cu subiect istoria religiilor şi studiu comparat al vieţii spirituale. Oare de ce?

Andrei Mihai Ateismul e negarea Creatorului, negarea Creatorului e o credinta pe invers.
Necredinta in Dumnezeu e credinta in "opozitie". Dogma ateista presupune blasfemierea Crestinismului, iata un exemplu:
http://sclavii.blogspot.com/2010/03/mic-ghid-de-comportament-anticrestin.html

Profu' de Religie Andrei Mihai şi alţii asemenea:
Credeţi în Moş Crăciun? Nu? Înseamnă că sunteţi atei faţă de Moş Crăciun.
Credeţi în Zâna Măseluţă? Dacă nu înseamnă că sunteţi atei faţă de Zâna Măseluţă.
Dar în Spiritul Renaşterii Continue credeţi? Sunteţi atei faţă de acesta? Când veţi descoperi de ce sunteţi atei faţă de iluziile altora poate că veţi descoperi şi de ce alte persoane sunt atee faţă de iluzia voastră. Succes!

Cât despre Biserica Ateistă sensul e mult mai clar, simplu şi modest prezentat: oamenii au nevoie, ca animale sociale ce sunt, de a se aduna şi a petrece timpul împreună. Dacă în bisericile religioase acest timp este în slujba şi avantajul iluziei ce a acaparat mintea credincioşilor la cea ateistă este doar o satisfacţie simplă a nevoii de comunicare. Problema oricărei adunări întru comuniune este că va naşte dogme şi reguli specifice, indiferent dacă acea religie va avea sau nu divinitate, adică ideea parazită subjugă acţiunile adepţilor în scopul propriei conservări şi nu în avantajul credincioşilor ca persoane.

Dobre Alexandru "Zis-a cel nebun în inima sa: “Nu este Dumnezeu!” Psalm 13 cu 1

Profu' de Religie Dobre Alexandru
"Zis-a cel nebun în inima sa: “Nu este Moş Crăciun!”
Psalm 13 cu 1
Argumentul circular - Biblia este corectă pentru că aşa scrie în Biblie - nu este un argument valid. Pentru că în acest caz şi Coranul este corect pentru că aşa scrie în Coran. Dacă scria în Coran că Biblia este corectă merita să ne gândim un pic la asta, dar aşa...

Dobre Alexandru esti cel mai prost ateu din cate am vazut , mecla zice totul , afirmatiile tale lasa de dorit , rarionalitatea ta o gasesc profund dezamagitoare ! Daca esti ateu de ce propovaduiesti asta? cauti adevar? Dupa cunostiintele mele un ateu are menirea de a sta in banca sa ! ateu contemporan porneste de la niste afrimatii si filosofii banale. Tu vii cu argumente foarte slabe si lipsite de cooerenta in exprimare...dupa parerea mea esti o pierdere de timp .

Mihai Vaju ARE HANDICAP CONGENITAL LA MINTE , E BOALA SECOLULUI : MANDRIA PROST INTELEASA ! SAU MAI BINE SIS MANDRIA PROSTULUI CARE SE CREDE SAU SE DA CULT..DESPRE Profu' de Religie ....!

Dobre Alexandru :)) bai" nascut talent si mor speranta" ce filosofie ambramburesti tu ? ce argumente valide zici ma tu?
Dobre Alexandru te faci ateu dupa ce il citesti pe dawkins? cred ca e singura ta carte citita . numai ala face afirmatii gen mos craciun

Profu' de Religie Dobre Alexandru, Mihai Vaju
Faptul că mă faceţi prost nu înseamnă că aveţi argumente pentru ceea ce susţineţi ci că neavând argumente deveniţi violenţi. Deocamadată în limbaj, iar dacă se va întâmpla să fim faţă în faţă probabil mă veţi ataca fizic. Eu nu am considerat pe nimeni prost, nebun, iraţional, mincinos, nu am spus nimic de fizicul nimănui şi nici de mintea acestuia. Dimpotrivă, vă consider pe toţi capabili de a vă depăşi teama de a recunoaşte că greşiţi şi că puteţi să fiţi oameni înainte de a fi "credincioşi".

Dobre Alexandru esti precum o baba de la tara care zice ca stie toata randuiala , dar ea vine de doua ori pe an la Biserica si atunci o barfeste pe tata leana!
Dobre Alexandru :))) chiar ca esti prost , te hranesti cu afirmatii vide !

Mihai Vaju hei eu nu te fac prost ..
Mihai Vaju eu zic ca esti
Mihai Vaju :))) CHIAR NU TE SIMTI ?
Dobre Alexandru ai dreptatea , nu doar te-as bate , te-as lega cu lanturi de masina si te-as tarii pana ai ajunge la os!
Mihai Vaju NU SIMTI CE STARE TEMBELA AIUREZI PRIN CE RAHATURI DEBITEZI ....? SINCER LASAND VB URATE ....CHIAR ASA DE PROST POTI SA FI ?
Dobre Alexandru vorba aceea prostia nu are limite , dar ca asta nici eu nu am vazut!
Mihai Vaju MAI ARE SI BLOG :))))
Dobre Alexandru Crezi ca daca ai o varsta te respect? Pentru mine esti un rahat cu ochi , faci parte din categoria izolatilor la minte ! ai dat dovada ca ratiunea ta este blocata in spatiul vid ! Estetica uratului spune asa impletesti uratul cu frumosul si vezi ce iese ! dar la tine a iesit o mare MIGRENA DE STOMAC !

Mihai Vaju Dobre Alexandru , LASA-L CA E IN MEDITATIE PE BLOG :)))
Dobre Alexandru astept cu nerabdare sa imi "predea ceva" ,

Profu' de Religie Simplu, dragii mei. Căutaţi în cuvintele voastre morala creştină. Ortodoxă. Când o găsiţi arătaţi-o lumii, să ştie şi cei din jur câtă dragoste şi înţelegere au dreptcredincioşii. Succes!

Mihai Vaju Letia ''despre prostie aplicata la clasa '' e moderna :)) si contagioasa
Dobre Alexandru tind sa cred ca se hraneste cu mancare de caini !
Mihai Vaju Nu cred , cainii sunt mai destepti ca el ....:)) !

Mihai Vaju Spunei Profu' de Religie , ca sa nu zica lumea ca sunt eu ...:)) ! Adica eu chiar sunt Profesor de Religie , dar el e Sarlatanul Ateist !

Dragi părinţi,
oameni ca aceştia au copiii dumneavoastră pe mână şi-i învaţă despre "valorile morale creştine".
Încă nu vă e frică?
Să vă fie!

Şi pentru că există posibilitatea ca aceste comentarii să fie şterse, dacă, prin absurd, îşi va da seama că a făcut o greşeală...

28 de comentarii:

  1. http://profudereligie.blogspot.ro/2013/06/calitatea-unor-profesori-de-religie.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Acesti fanatici trebuie pusi intr-o cusca,


    cu cei ai lui alah....si sa speram ca nu mai iese nici unul afara

    RăspundețiȘtergere
  3. eh, noi ortodocsii suntem cam traditionalisti si cam fanatici si cam inapoiati si fiindca (neo) ateii (cei hetero..)sunt sustinatori activi:))ai 'drepturilor' homosexuale,,dorim copiillor vostrii sa aiba parte la ore de profesori complet dezinhibati de 'prejudecati'..ceva de genul..
    www.maggiesnotebook.com/2013/02/photo-on-the-day-pride-for-what/
    tipului cu palarie din prim plan. asa..sa fie educati 'in spiritul vremurilor' atat.

    RăspundețiȘtergere
  4. POATE ASA TE FACI TU UN PROFESOR DE RELIGIE BUN SI CUM TREBUIE !!! RECISTE CE AM SCRIS EU , NU RESTUL SI POATE ASA INVETI SI TU SA NU MAI POSTEZI AIUREA DE ORTODOXIE !!! AI MERITA SA PRIMESTI O PALMA CUM A DAT SFANTUL NICOLAE ERETICULUI DE ARIE ! DAR NU SE STIE POATE PENTRU TINE ARE DUMNEZEU CEVA PREGATIT .... ;) ! SI POSTEAZA TOATA DISCUTIA DIN CE AM ZIS EU , NU DOAR CE ITI CONVINE TIE !!! SI NU UITA CA NU ESTE NICI UN CONFLICT INTRE ORA DE RELIGIE SI PARINTII CRESTINI SI BINE EDUCATI IN CHIP ORTODOX !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aș reciti, dar discuția, ba chiar întreg grupul (Ortodoxia și Ateismul) au fost șterse de pe Facebook. Oare de ce?

      Ștergere
  5. POATE CA TE-A LUAT DOBRE PREA TARE SI TI-A VORBIT MAI PE MASURA TA ...., DAR CE POTI CONTESTA DIN CE AM ZIS EU ? AI CEVA DE CONTESTAT ? DA EXEMPLE ..., DAR MAI INTAI CITSTE CE AM SCRIS EU , NU RESTUL ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. :))))))) TE MAI FACI SI DE RAS POSTAND DICUTIILE CU NOI ....CREDEAI CA TOTI SUNT CA TINE .... SI ITI DAU DREPTATE ....:)) ? HAI CA ESTI SIMPATIC DE ... FRUSTRAT !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu toti, dar mai multi decat iti inchipui.
      Si scuza-ma, dar atat timp cat spui albului negru, tu te faci de ras.

      Ștergere
  7. Uite asa arata cocalarii ortodocsi- exemple cretinoide de indivizi cu papagal de smecherasi de cartier si spoiala ortodoxa deasupra.
    Au noroc smiorcaitii astia ca in spatele monitoarelor nu-i plesneste nimeni. In viata reala, un asemenea limbaj si atitudine " ortodoxa" merita gratulata cu cateva fracturi sanatoase in cel mai umil si pur stil ortodox de la Nicolae citire.
    Faceti-va singuri de ras mai ortodocsilor care sunteti voi ortodocsi. Rade lumea de cata "dragoste" crestina, amabilitate si politete va iasa din inimioarele alea curatite de fantoma divina intru neprihanirea "sfintilor" ale caror hoituri le pupati la toate colturile. Rade lumea de voi ma! Sunteti in secolul 21 si va faceti de ras pe net.
    Voi astia cu prieten imaginar aveti nevoie de personal calificat in halate albe, nu parteneri politicosi de dialog. O vreti pe limba voastra mah cocalarilor? Pai o sa v-o luati prin toate partile. Hai sictir, ortodocsilor credinciosi care sunteti voi ortodocsi!

    RăspundețiȘtergere
  8. tu secta esti mai berbecule ????? din ce i-am scris eu , are de invatat ...pe cand tu si el ...secte ...draci vazuti ...

    RăspundețiȘtergere
  9. E nevoie ca cineva sa astupe gropile in tara asta ca prea tare dai in ele si mai si semnalizezi pe deasupra. Secte-s toate organizatiile religioase, retardat la superlativ ce esti. Vezi ca superlativ nu-i injuratura! Nu am nevoie de secte, biserici sau popi afaceristi, pedofili si de moravuri usoare ( moravuri e un cuvant mai greu dar daca o sa cauti in dex o sa-l intelegi), ca sa-mi traiesc viata.
    Nu puteti trai fara carjele religiei, nu puteti rezista concretului vietii fara ideea vreunuei divinitati care sa va pazeasca coorul de vicisitudinile existentei.( Vezi ca vicisitudini nu face parte din garnitura de limbaj obscen ortodox).
    Aveti nevoie de tratament de specialitate, mai baiatule. Vestea buna e ca exista medicatie si pentru voi, stai linistit. Si nu, nu e vorba de "exorcizare" si nici de moliftele lui Vasile cel mare.
    Pana una alta, voi astia care o dati pe trotuar cu religia, sunteti doar niste jalnici comercianti ambulanti de iluzii. N-am marunt sa va dau, ma cersetorilor in sutana sau laici. Marsh la munca cinstita si la un trai sanatos fara miorlaieli sau amenintari de pe o pozitie inexistenta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Nu am nevoie de secte, biserici"

      Si daca tu nu ai nevoie, asta inseamna ca nimeni nu trebuie sa aiba nevoie? Sa inteleg ca dorinta ta e lege?
      Vezi ca nu mai suntem in comunism, atunci cand voi ateii, mari propovaduitori ai materialismului dialectic al lu' peste prajit le bagati pumnul in gura crestinilor fara probleme.
      " popi afaceristi, pedofili si de moravuri usoare "
      Si sa inteleg ca medici pedofili nu exista? Sa inteleg ca profesori/ingineri/biologi etc de moravuri usoare nu sunt?
      "Nu puteti trai fara carjele religiei"
      Dar nu ai tu treaba cum traim noi. Ce te freaca grija de ex ce viata am eu, ce valori, principii si credinte am eu? Vezi-ti de treaba!
      "Marsh la munca cinstita si la un trai sanatos fara miorlaieli sau amenintari de pe o pozitie inexistenta."
      Dar nu esti tu in masura sa ne dai solutii cu privire la ce avem de facut. Di nou, vezi-ti de treaba ta!

      Ștergere
  10. cel mai eficient medicament pentru cei bolnavi de ateopatie in faza terminala sunt chiar moliftele lui Vasile cel mare. tu asta de mai sus (ioan gura de aur bla bla bla'') pariu ca ai sa ramai rece si cu spume la gura? (ca in bancu ala celebru..)

    RăspundețiȘtergere
  11. @Anonim
    ... si medicamentul asta tot de un fel de "big pharma" este vandut...

    Fain bancul cu medicamentul...

    RăspundețiȘtergere
  12. Afirmatia matale, nene anonimule, e una retorica deci nu necesita un rapsuns.
    Daca insa ai duce ideea mai departe pe linie dogmatica ( dar probabil nu ai accesat acest nivel deci sa nu racim gura de pomana), ai pierde pariul. Dupa opinia fanatoizilor, dumnezeul ala bun care nu mai poate de atata dregoste dupa creaturile lui, trimite necredinciosii in iad, unde cica ar fi tare cald, indiferent de anotimp. Nu numai ca n-as ramane rece ci cu spume ci pentru asa numimtele "pacate" as sta la rotisor ever. E sadica ideea asta a voastra de prieten imaginar cu cei mai mari muschi din univers. Pai daca un copil ar sparge un geam cu o piatra, ar trebui ca parintele sau sa-i tina mana la flacara aragazului vreo saptamana ca sa inteleaga "gravitatea faptei" ? Cine mama dracului ar face asa ceva si s-ar mai si considera cel mai plin de iubire si sacrificiu personal ( si toate valentele pe care oamenii i le atribuie divinitatii creshtine)? E o imagine menita sa provoace frica si sa declanseze sindromul Stocholm ( da un google) pentru aia de pun botul la amenintari eterne.
    O religie a fricii asta aveti. Frica cu spoiala de iubire de-aia trecuta prin sirop tribal evreiesc, talibani religiosi care sunteti voi.
    Uite ca unii nu pun botul la trompetele voastre. Si da, ai pierdut pariul datorita conceptiilor propriei dogme. "Caci celui ce n-are, i se va lua chiar si ce are" .
    Vezi ca azi o picat duhu divin pe pamant si e ingramadeala mare la adunat bucati din el. Daca prinzi o ciosvarta, tine-o bine ca pana anul viitor e mult.... si abia de paste mai prinzi vreun pahar din sangele lui geezas. Si mai ales nu uita spovedania, fiule! Musai la un duhovnic cat mai bun si care sa nu se fi intins cu enoriasele prin altar. Poate ai noroc de unul caruia ii plac enoriasii :)))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga "prietene" ioan cu limba de lemn a lu' peste, "jignirile" tale ma amuza teribil. Dar sa stii ca orice ai scoate pe gura (sau ma rog, orice ai scrie la tastatura) la adresa mea sau a altor crestini, sa stii ca nu ne vei putea jigni. De ce? Pai atunci cand ne spui ca suntem nenorociti, habotnici, idioti etc, tu nu faci altceva decat sa-ti exprimi propriile opinii si sentimente (negative, bineinteles) la adresa noastra. Ori stii cat valoreaza sentimentele tale pt noi? Nici 2 bani. Din cauza asta, deci, orice ai spune, nu ne vei putea jigni. Asa ca daca asta e nivelul tau, da-i inainte cu "jignirile" ca dai bine.
      "Musai la un duhovnic cat mai bun si care sa nu se fi intins cu enoriasele prin altar."

      Vezi ca esti in eroare. Chiar daca un anumit preot cade des in pacat, tot are har (harul nu ii poate fi luat) si poate sluji si spovedi in continuare. Pacatul il afecteaza pe el ca persoana, poate afecta posibilitatea sa de a se mantui, insa nicidecum nu il face "mai putin preot". Ai internet, te rog sa te informezi in acest sens.

      P.S. Vad ca in comentariile tale folosesti stilul sarcastic. Stilul sarcastic te poate scoate dintr-o problema sau situatie neplacuta, te poate deci ajuta in anumite situatii, insa nu demonstreaza validitatea afirmatiilor pe care le scoti pe gura. Sarcasmul si ironiile nu sunt argumente. Asa, ca sa stii.

      Ștergere
  13. @Anonim

    Uite, au sunt ateu si sunt dispus sa fac impreuna cu tine experimentul cu acele "molifte". Chiar, ce sunt astea, niste rugaciuni, ritualuri, etc?
    Te intereseaza sa facem treaba asta, ca sa vedem clar cum stau lucrurile cu eficienta ritualurilor ortodoxe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Flavius:
      La drept vorbind, moliftele sunt un subterfugiu al indulgențelor din evul mediu.
      Indulgența = iertarea păcatelor acordată de biserică (de regulă, catolică) în schimbul unei sume de bani. Probabil că regula era 'de la fiecare, după puteri', căci nu știu să fi existat un mercurial al păcatelor. Odată plătită indulgența, preoții garantau că efectul ei este imediat și necondiționat.
      Molifta = rugăciune pe care un preot o face în numele și folosul altcuiva în schimbul unei sume de bani. Efectul ei poate să se manifeste cu o întîrziere de pînă la 'pe lumea cealaltă' sau deloc, nefiind garantat. De regulă, credincioșii care au nevoie de efecte în viitorul apropiat joacă la mai multe 'aparate' plătind simultan mai multe molifte mai multor preoți. Însă chiar și această tehnică este supusă regulilor probabilităților așa că, în esență, efectul este tot negarantat.
      Sper că te-ai lămurit.

      Ștergere
  14. ioan gura de aur bla bla..
    habar nu ai ce inseamna o afirmatie retorica; o afirmatie retorica e ceva de genul asta; tu esti un bou limitat(exact genu de ateu care-mi place)..si care adora sa-si ia cate un bocanc in stern in momente critice.
    flavius
    pai nu tre sa apelezi la mine; du-te la o manastire oarecare si spune-le celor de acolo sa-ti citeasca..dar pe riscu tau tataiye..daca vrei sa te pupe ma-ta rece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mă scuzați că vă dau atenție dar Ioan(...) e mult mai aproape de înțelesul corect al sintagmei "afirmație retorică" decît dvs!
      Retorica privește mai cu seamă stilul, forma și prea puțin obiectul, fondul. Așadar, a răspunde unei afirmații/întrebări retorice este în regulă doar dacă n-ai altceva mai bun de făcut/zis.

      Ștergere
  15. ps; flavius
    nu te speria flacau, 'rece' nu inseama neaparat mort ci si o stare de catalepsie ai grija de tine, oki?

    RăspundețiȘtergere
  16. Flavius, anonimule, sunt tare incantat de cretinismul pe care il manifesti. Rade lumea de tine mai ortodoxule care esti tu ortodox. Deci cam asta e politetea creshtina nu? Bocancul in stern, ma nenorocitule? Pai te-ash baga la reanimare ma dobitocule daca in viata reala ai avea tupeul sa-mi spui in fata asa ceva.
    Marsh la boschetareala de cartier baietash. Ete unde era spiritul cel dreptcredincios al ortodoxiei ha ha ha ha ha ha ha ha ha ...

    RăspundețiȘtergere
  17. @Anonim

    Tu ai adus vorba de acel ritual si de pariu, eu doar m-am oferit sa testam rugaciunile pe cate tu singur le-ai numit "cel mai eficient medicament pentru cei bolnavi de ateopatie in faza terminala".

    Vad ca in ciuda vorbariei agresive, nu pari sa ai si curajul unui test echitabil. Sincer sa fiu, nici nu ma asteptam sa accepti. Cam asa sunt toti ortodocsii, fanatici si cu gura mare, dar ipocriti cat cuprinde.

    RăspundețiȘtergere
  18. Chiar nu pricep de ce îşi spun ăştia "oile domnului" sau mai rău "păstori", că eu mai degrabă le văd nişte vietăţi fără prea mult discernământ în dotare, dispuse oricând să sfâşie orice mişcă şi nu e "oaie" sau "păstor". O să mă gândesc la nişte animale care sunt apropiate de comportamentul lor, dar tare mi-e teamă că... n-o să găsesc.

    Prostia cea mai mare este (vorba mâţei lui Vasile) că-s mulţi şi mai şi votează..

    Profule, a reuşit să storci un pic buboiu, să vedem cum e treaba, deşi eu cam ştiam.

    RăspundețiȘtergere
  19. Care este opinia dumneavoastra referitoare la acest articol: http://adrianarvunescu.wordpress.com/2010/05/07/einstein-si-religia/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Articolul este partizan, cu unele informaţii deformate sau selectate secvenţial (posibil preluate din surse lipsite de încredere) în scopul de a justifica sau sugera o anumită opinie. Despre Einstein am scris şi eu un articol aici, abordând tocmai acţiunea specifică omului religios de mistificare-mitizare: http://profudereligie.blogspot.ro/2012/11/mitizarea-cazul-einstein.html

      Ștergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.