26 iunie 2014

Vaccinurile şi autismul

În acest articol sunt câteva studii ce doresc să indice ca posibilă cauză a autismului vaccinurile: http://www.activistpost.com/2013/09/22-medical-studies-that-show-vaccines.html

Studiile trecute în articol fac o sugestie, nesusţinută de dovezi, cum că autismul apare din ce în ce mai des şi propun ca motiv vaccinurile. Apriori, fără a şti în prealabil ce anume produce autismul (aici ştiinţa mai are de lucru, întradevăr).

Astfel
că înfierează, pe rând, diferite componente ale deferitelor vaccinuri, fără a stabili în clar care dintre ele este vinovat: ba că e tiomersalul, ba că sunt sărurile de aluminiu, ba că e virusul ăla, ba cealaltă parte de virus, complet diferit. Adică, de fapt, nu spun că anume ceva produce autismul.
Concluziile acestor "studii" sunt puse sub semnul îndoielii: ar putea fi vaccinurile, fără să ştim ce anume din ele. Adică, de fapt, ar putea fi orice, doar că am observat că sunt mulţi copii ce sunt diagnosticaţi cu autism. 


Dar asta este şi normal, odată ce diagnosticarea se face din ce în ce mai performant.
Iar pentru că evenimentele importante din viaţa unui copil sunt vaccinurile ia să dăm noi vina pe ele.
La general.
Deşi nu au cum să fie toate vaccinurile vinovate.
Nu au cum să fie toate substanţele din vaccinuri vinovate.
Chestiunea este că nu s-a găsit nimic vinovat ci doar nişte coincidenţe statistice.

Concluzia: studiile respective sunt de tot rahatul. Puteau foarte bine să dea vina pe încălzirea globală, că şi ea este evidenţiată cam în aceeaşi perioadă cu descoperitrea autismului.
Ideea este că nu putem accepta o cauză doar pentru că ne este la îndemână fără să cunoaştem mecanismul cauză-efect. Este ca şi cum ai considera că a plouat pentru că afară pământul e ud. Dar el poate fi ud şi pentru că a fost o revărsare de râu, nu o ploaie. Relaţia vaccinuri-autism conform studiilor prezentate nu este credibilă.

În schimb avem un studiu întins pe câţiva ani ce arată reapariţia epidemiilor considerate sub control datorită faptului că părinţii nu-şi mai vaccinează copiii pentru că pică în plasa criminalilor antivaccinişti: http://www.cfr.org/interactives/GH_Vaccine_Map/#map
Unde credeţi că sunt epidemii? În statele prea sărace pentru programe de vaccinare naţionale şi în cele prea "dezvoltate" pentru ca acestă eroare de comunicare şi cunoştere să nu prindă. Păcat de copiii ce vor suferi şi vor muri pentru că părinţii lor sunt tâmpiţi. Dar de, nimeni nu-şi alege părinţii...

Şi alte articole despre vaccin:
http://profudereligie.blogspot.ro/2009/12/vaccinul-si-protocolul-religios.html
http://profudereligie.blogspot.ro/2009/12/vaccinul-anti-hpv-si-frica.html
http://profudereligie.blogspot.ro/2010/01/antivirusul-si-vaccinul.html
http://profudereligie.blogspot.ro/2014/01/crima-conceptiei-antivaccin.html

25 de comentarii:

  1. Unde credeţi că sunt epidemii? În statele prea sărace pentru programe de vaccinare naţionale şi în cele prea "dezvoltate" pentru ca acestă eroare de comunicare şi cunoştere să nu prindă. Păcat de copiii ce vor suferi şi vor muri pentru că părinţii lor sunt tâmpiţi. Dar de, nimeni nu-şi alege părinţii...

    RăspundețiȘtergere
  2. adica NU stim ce anume cauzeaza cresterea exploziva a autismul (si nu numai) posibil una din cauze vaccinurile (nu toate) dar sa pariem in continuare pe 'vaccinuri' ,sa demonizam pe sceptici ca fiind 'criminali'. deci mareata stiinta inca NU stie cauzele (vaccinuri sau altele), dar merem inainte ca doar si boul e consecvent..beton logica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Binenţeles că mergem înainte. Dar nu pentru că suntem consecvenţi ca boii ci pentru că deocamdată cel mai bun raport eficienţă-risc este să facem vaccinurile, nu să nu le facem. Faţă de misticisme ce proclamă imuabilitatea aberaţiilor lor ştiinţa medicală recunoaşte că are lacune şi limite, şi în momentul în care va descoperi alte soluţii mai performante pentru a produce mai multă siguranţă sanitară cu mai puţine riscuri le va aplica pe acelea.

      Ștergere
  3. ...bunicu o trait in misticismulul lui fix 91 ani iar bunica-mea in 'misticismul' ei l-a urmat peste 2 ani tot fara 'vaccinuri' si is sigur ca si alti bunici sau bunice din toata lumea au atins varste matusalemice tot ( ne}vaccinati. restul e doar propaganda pe miliarde de dolari...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal. Ei au fost supraviețuitorii. Nu ți-au spus de frații lor morți înainte de a deveni adolescenți?
      O familie a anilor 1900 avea în medie șase copii din care atingeau maturitatea patru. Oare de ce?

      Ștergere
    2. problemele acestea( decesul infantil) s-au rezolvat de cand au aparut antibioticile . Vaccinul nu este necesar , se traieste foarte bine fara , asa ca mai lasa-ne indoctrinatule!

      Ștergere
    3. Vaccinul funcționează exact cum funcționează și gravitația. Sunt curios ce vei face după ce te mușcă un câine turbat. Te informez că antibioticele nu te vindecă de turbare iar boala are mortalitate de 100%: http://ro.wikipedia.org/wiki/Rabie

      Ștergere
    4. ai sarit de la subiect. . Nu divaga daca nu ai argumente .ca devii penibil . Cu toata inteligenta ta.

      Ștergere
  4. in momentul acesta exista un segment de populatie care naste acasa, fara vaccinuri, fara medicamente, si un alt segment cu toate acestea din belsug: supramedicamentatie, nastere + 2 vaccinuri.
    Daca e sa faca boala (sa zicem TBC), care segment va fi ferit de boala?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel vaccinat.
      Cu mici excepții, respectiv cei ce nu răspundf la vaccin, dar și aceia scapă deoarece nu are cine să le transmită boala pentru că cei din jur, vaccinați, nu o transmit.

      Ștergere
  5. si ca sa iti mai dau un subiect de gandire: sunt milioane de tigani care se nasc fara vaccin. Al naibii cum supravietuiesc, ba vin in tari ca Belgia (singurul vaccin la care e obligatoriu e de Poliomielita pentru ca 20% din populatie e din Congo/China/Maroc etc . tari cu incidenta mare de aceste boli.

    Si inca un subiect de gandire: in sectia de boli pulmonare, am deschis discutia cu un cadru medical daca cei de tuberculoza nu au fost vaccinati. Raspuns: ba da! unii si de 3 ori, la nastere, 7 ani, 14 ani, dar e degeaba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fals. Rata de supraviețuire a țiganilor este la jumătate datorită pauperizării vieții și a faptului că nu fac vaccinuri. Care nu fac. Pentru că acum cam toți sunt vaccinați. dar numai asta nu ajunge. Din acest motiv speranța medie de viață este cu 20 % mai mică decât a celorlalți europeni.

      Ștergere
  6. ca profesor de religie si profund contact cu carti ortodoxe (banui ca esti ortodox), o sa gasesti cateva explicatii la adresa bolii: nu e pedeapsa cum o speculeaza unii, ci e semn divin ca ceva e in neregula in suflet, e prilej de a multumi lui Dumnezeu pentru atentia care ne-a dat-o si sa ne intoarcem la simplitate si credinta; boala se intamplina (nu cu pumnul de chimicale, in cazul tau vaccinuri) ci cu post (supe de legume, salate, hidratare), rugaciune si odihna, meditatie, adica igiena sufletului.
    Daca intrebi un medic majoritatea bolnavilor au probleme de alimentatie (60% din decese sunt cauzate de asta) dar si probleme de adictie (mancat compulsiv, fumat, alcool, furie etc), daca intrebi un psihiatru majoritatea bolnavilor au avut parte de experiente traumatizante. Boala vine de la cap, si se corecteaza de acolo, Dumnezeu poate calauzi drumul doar daca pacientul vrea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sufletul este o invenție religioasă. Nu are nici o valoare medicală. Dimpotrivă, Dumnezeu (adică credința în miracole divine) poate aduce prejudicii sănătății credincioșilor, și nu numai. Vezi aici: http://lacatusmariusblog.wordpress.com/2011/02/17/te-ajuta-rugaciunile-sa-te-insanatosesti/

      Ștergere
    2. Daca sufletul este o inventie religioasa, pe dumneata cine te-a inventat? Sau mergi si tu-n pas cu Darwin?
      Si dragul meu, nu incerca sa introduci niste pareri complet eronate si lipsite de orice natura umana, folosindu-te de acest id. Murdaresti conceptul de religie.
      In privinta autismului, cum sa para absurd sa excluzi ideea vaccinului c-ar fi un pericol devastator asupra unui corpulet in dezvoltare? Ce nevoie are copilul, la nastere, de vaccinuri? De ce sa inunzi cu niste corpi straini organismul bebelusului? Inhibi moleculele din perioada in curs de dezvoltare ca sa te convingi ca rezultatele vor fi pe masura, mai exact, cele asteptate.
      Lipsa de informatie arunca parintii in capcane din care nu mai ies toata viata, ajutati de cei ca Profu` de Religie. :)
      "Sufletul este o invenție religioasă." (Extraordinar!) Dumnezeu e totul d-le. Totul! Si tu iti permiti sa-L limitezi.. Vai de tine..

      Ștergere
    3. @Anonim
      Mai repede Dumnezeu este o invenţie umană decât omul o invenţie divină. Nu ai nici o dovadă că Dumnezeu există şi este conform credinţelor tale pe când dovada că sunt dumnezei câte filosofii sunt o ai în toate culturile.
      Bebeluşul oricum va primi o grămadă de "corpuri străine", asta este interacţiunea cu mediul. Doar că poate primi de la cei din jur un virus activ şi care produce boala, în unele cazuri decesul, sau poate primi doar o imagine a virusului prin vaccin pentru ca anticorpii lui să fie învăţaţi să lupte.
      Lipsa de informaţie şi alarmismul celor ca tine aruncă copiii în boli din ce în ce mai greu de gestionat, chiar în moarte.

      Ștergere
  7. In primul rand inainte de toate necuratul exista si daca afirmati ca nu exista, sunteti 100% in mana lui, pentru ca asta e cea mai mare inselaciune a aceluia....si da exista o legatura intre patimi si boli. "Bolile trupului sunt boli ale sufletului". Eu nu cred ca sunteti preot, teolog sau profesor de religie, ci un simplu cetatean, care isi da si el cu parerea pe internet, mai mult sa sperie lumea. Mai mult cred, dupa cum scrieti, ca sunteti ateu convins.
    In al doilea rand, cine va citeste articolul cred ca mai mult va rade, ca de o gluma proasta. Copiii "vor muri", vai de mine. Stiti ceva? Eu am citit chiar studii de specialitate, facute de Pasteur si a reiesit ca in afara de TBC, rubeola, rujeola, care mai sunt inca raspandite...restul vaccinurilor se face degeaba. Marea majoritate sunt boli disparute de pe teritoriul tarii noastre sau cu grad extrem de scazut de risc de imbolnavire (ex. In cazul hepatitei B daca mama e purtatoare). In rest nu vad rostul pentru care un copil pana la un an face 29 de vaccinuri, mai mult decat a facut maica-sa pana la liceu. E aberant, dar deh, trebuie si companiile farmaceutice sa manance o paine, ce sa faca si ele. Mai bine informati-va cu atentie inainte de a scrie niste afirmatii.
    Cat despre legatura cu autismul, da e unul dintre efecte, alaturi de scleroza multipla, Sindrom Gillian Barre, SLA (Cf spudiu Pasteur, dep cercetare). Cati procentual fac toate astea, nu am gasit date exacte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. În primul rând cel ce face o afirmație trebuie să o dovedească. Tu afirmi că diavolul există. Demonstrează!
      În al doilea rând nu contează ce este - copil sau adult, ateu sau preot - cel ce face o afirmație corectă, demonstrabilă. Pot fi papa de la Roma sau Einstein, dacă spun ceva spusele mele sunt corecte în funcție de dovezile ce le însoțesc nu de „titlul” pe care-l am. Iar dovezile spun că vaccinurile sunt cea mai sigură și ieftină soluție pentru a scăpa de suferințe populația.
      În al treilea rând spaima în oameni o bagă persoane de teapa ta, ce consideră că boala este un dat al divinității (jalnic și meschin Dumenezeu ai de permite asemenea lucruri) și că nu sunt leacuri pentru ea. Ba sunt, susțin și demonstrez eu: vaccinurile sunt unele dintre ele.
      În al patrulea rând ești prost. Un tratament pentru gripă costă aproximativ 200 de lei, plus suferința bolnavului și a celor din jur. Un vaccin antigripal costă 34,5 de lei (http://www.efarma.ro/vaxigrip-vaccin-antigripal_1883/). Așa că informează-te tu!

      Ștergere
    2. Ce dovezi ai tu? Dovezile cui, omule? Ale cui? Pe zi ce trece creierul incepe sa fie folosit tot mai rar! Nu mai trecem nimic prin propriul filtru, luam ca adevar absolut "dovezile" mass-mediei, fara a vedea, fara a pipai, fara a avea niciun fel de legatura cu esenta. Si mai grav e ca ne batem cu pumnii-n piept c-asa e! Ba mai si jignim rationalii..
      Sunt atatea conferinte despre "efectele vaccinului" pe youtube ca mi-ar fi mie jena ca cei care-ti citesc articolul sa-ti dea crezare.

      Ștergere
    3. @Anonim
      Dovezi cu mintea proprie? Pardon, dar prefer dovezile independente de mintea mea, dovezi ştiinţifice. Nu de alta dar eu mă pot înşela în a evalua dovezi singur, am nevoie de verificări reale. Şi una este mass media de scandal ce lansează, de dragul ratingului, petarde spectaculoase ce invocă pericolul vaccinării şi alta este presa de ştiinţă, verificată şi răsverificată de foruri independente. Cu mintea ta? Adică eşti atât de deosebit încât tu nu te poţi înşela?

      Ștergere
    4. Pai ia sa vedem. Incepem sa citim parerile unor oameni competenti in domeniu, insa nu citim doar o parere, hai s-o numim ipoteza, ci mergem mai departe, sa vedem ce spun si altii, la fel de competenti si treptat, ma folosesc de propriul creier pt. a ajunge la o concluzie. Ba mai mult, incercam, daca chiar vrem sa absorbim un mare procent din cantitatea informativa, sa aflam cat mai multe despre un anumit subiect. Abia dupa se face trecerea prin propriul filtru.
      Nu am spus ca nu ma pot insela. Ar fi culmea prostiei sa pretind asa ceva. :)
      Autismul a devenit o epidemie si la noi. Spun "si la noi" fiindca mai intai si-a facut aparitia in Vest, dupa care, treptat si-a facut-o si in Est. Acum s-a ajuns la "refulare autista", daca o pot numi asa. Culmea ca tocmai cauza autismului nu s-a aflat. Ce or face oare cercetatorii britanici si americani ca nu-i gasesc samanta?
      Mass media spala creierele, induce panica si produce haos, atat intern cat si extern. Sunt carti de citit cate vrem. Trebuie doar sa le descoperim. "Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi afla; bateţi şi vi se va deschide.". Stiai parca, nu? Te las pe tine sa ne elucidezi sursa.
      "presa de ştiinţă" - presa de stiinta este o explozie de pareri, asa-zise stiintifice fara un rezultat concret. In stiinta, bula este azi neagra, iar maine e alba si tot asa. In stiinta concretul este pus la indoiala constant. :)
      "Dovezi cu mintea proprie? Pardon, dar prefer dovezile independente de mintea mea, dovezi ştiinţifice." Pentru ce ai creier d-le? Poti mai mult de atat. Cum te poti numi daca iei de-a gata totul, doar fiindca X-ulescu are un titlu?
      Adevarul absolut este cel lasat de Dumnezeu. Insa... si credinta are calea ei de parcurs.. Nimic nu se obtine fara vreun efort. Daca tu nu-L accepti pe Dumnezeu, El te lasa in pace si asteapta sa-L cauti. Insa, te urmareste mereu si cu toata nepsarea ta, Dumnezeu tot te ajuta. :) Sper ca one day sa-ti revii si sa-ti deschizi si tu ochii si dintr-un diletant s-ajungi un competent in ceea ce sustii. :)
      Cu ce, oare, te ajuta pe tine stiinta cand tu nu stii scopul vietii? Descopera-te first si abia dupa paseste mai departe.
      Si ma repet: vaccinul este un pericol! Anticorpii ii luam din natura, n-avem nevoie de vaccinuri pt. a ne apara organismul de boli. Sufletul trebuie mentinut curat, dupa care si corpul va fi pe masura protejat. Dar ce sa mai vorbim despre curatarea sufleteasca cand tu pui la indoiala tocmai esenta vietii?.. Trist!

      Ștergere
    5. Dumnezeu, Diavol, suflet sau mântuire sunt ipoteze generate de oameni și care sunt considerate imuabile de către unii. Nu există nici o dovadă că aceste ipoteze sunt conforme realității. Aceste ipoteze nu se pot verifica pentru că pur și simplu nu avem ce verifica.
      În cazul virusurilor și a anticorpilor sunt dovezi, dovezi științifice, lucruri ce pot fi verificate de oricine, și de cei ce înțeleg procesul vieții și de cei ce doar cred că înțeleg, fiind de fapt în ignoranță mistică. Știința, față de dogma religioasă, este la liber, oricine o poate judeca și contesta. De asta o teorie științifică este puternică, pentru că dacă ar fi descoperite dovezi care să o contrazică ar fi aruncată la gunoiul uitării, cum ar trebui aruncate toate prejudecățile (judecățile „din capul nostru”, lipsite de dovezi). Știința trebuie îmbrățișată pentru că funcționează ca atare, nu pentru că un om cu halat alb a decis că o teorie este corectă.
      „Chiar dacă însuşi Einstein mi-ar zice că este un spiriduş pe umărul meu, tot i-aş cere dovezi şi nu aş greşi cerându-i-le." - Geoff Mather
      Dimpotrivă, gândirea mistică este tributară argumentului autorității. O gândire rațională ia în calcul tocmai faptul că este posibil să greșească, de asta cere verificare prin experimente independente.
      „Dar chiar nu crezi în nimic?”
      „Ba da”, i-am răspuns. „Cred în dovezi. Cred în observație, măsurători și raționament, confirmate de observatori independenți. Voi crede orice, indiferent cât de exagerat și de ridicol, dacă mi se prezintă dovezi. Dar cu cât mai exagerat și mai ridicol e acel ceva, cu atât mai clare și mai substanțiale vor trebui să fie dovezile.” – Isaac Asimov
      Cât despre cum acționează anticorpii în mod natural te invit la o infestare cu virusul turbării și caută tu, fără vaccin, soluția de supraviețuire. Sau nu e o problemă supraviețuirea, dacă Dumnezeu vrea să te ia...
      Și acum îți arăt că tu crezi că nu te poți înșela: dacă Dumnezeu nu există și nici curățarea sufletească? Ce dovezi ai care să-ți susțină ideile? Nu cumva chiar capul tău a decis, apriori și fără dovezi, că aceste lucruri trebuie luate în considerare indiferent de consecințe? Chiar cu riscul de a muri, refuzând vaccinul, după ce ai fost mușcat de un câine turbat?
      De fapt ai dreptate, tu nu judeci cu capul tău. Virusul religiei te parazitează iar a ta gândire și menifestare îi este mediu de propagare. Pentru că pe acel virus religios nu-l interesează decât propria sa bunăstare, nu viața oamenilor ce-i slujesc drept gazdă și nici a celor incapabili să se apere singuri, copiii.

      Ștergere
  8. @Anonim
    Un link la studiul Pasteur care spune ca autismul este un efect secundar al vaccinurilor?

    RăspundețiȘtergere
  9. http://viataverdeviu.ro/sentinta-data-italia-vaccinul-ror-cauzeaza-autism/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Orice vaccin are contraindicaţii şi precauţii. De asta copiii care sunt supuşi vaccinării trebuie să fie sănătoşi şi să nu aibă contraindicaţii la substanţele respectivului vaccin. Medicii care au făcut vaccinul fără a se asigura că este sănătos copilul au greşit. Acesta a fost un nefericit caz. Milioanele de copii care au făcut vaccinul respectiv dar care nu au păţit nimic arată că a face vaccinul nu declanşează automat o boală. Doar cumularea unor factori pe fondul neglijenţei medicale pot declanşa reacţii dure în urma vaccinării.
      Vaccinaţi-vă copiii! Dar nu când sunt bolnavi.

      Ștergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.