21 martie 2011

Icoanele din şcoli şi grotescul religiei

Sfârşitul de săptămână a venit cu două evenimente, ambele importante din punctul meu de vedere.

Primul, şi probabil cel mai important, este verdictul Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în cazul recursului formulat de Italia la decizia anterioară cu privire la afişarea crucifixului în şcolile de stat. În noiembrie 2009 aceeaşi Curte stabilise că prezenţa simbolurilor religioase în sălile de clasă sunt ilegale, fiind o formă de discriminare şi care restrânge dreptul părinţilor de a-şi educa copiii conform convingerilor proprii. În noul verdict pronunţat vineri, 18 martie 2011, CEDO stabileşte că afişarea publică a crucifixelor în şcoli nu încalcă libertatea de conştiinţă. Decizia, adoptată în cazul "Lautsi contra Italiei", este obligatorie pentru toate cele 47 de state semnatare ale Convenţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului şi Libertăţilor Fundamentale, deci inclusiv pentru România. Acest proces derulat pe mai bine de 10 ani nu a demonstrat altceva decât faptul că, vorba lui Savatie Baştovoi, numai dracu este corect, Dumnezeu nu.

Dumnezeu îşi permite să fie incorect, imoral şi chiar ilogic deoarece prin reprezentanţii săi clericali (popi, vraci, preoţi, ieromonahi, călugări, patriarhi, papi, vrăjitori, iniţiaţi, şamani, politicieni) "reuşeşte" să facă lobby şi să influenţeze decizii ale unei justiţii nu chiar atât de nepartizane sau oarbe pe cât am fi crezut că avem în acestă Europă ce se declară neutră din punct de vedere religios. Binenţeles că statul român a făcut şi el corp comun cu ţările cele mai rudimentare din punct de vedere al toleranţei şi secularismului. De ce? Pentru că oamenii credincioşi sunt cel mai uşor de manipulat. Iar politicienii şi popii români asta doresc să aibă în România, vorba Abramburicăi ce nu vrea "barbari şcoliţi". Cu siguranţă vrea "creştini proşti".

Iar cât de proşti sunt deja aceştia ne-a spus ProTV duminică, 20 martie 2011: Români rătăciţi în credinţă. Secretele sectelor care vând "minuni". Felicitări reporterilor!
Deşi nu atacă sistemul de credinţe şi religia în ansamblu realizatorii punctează relevant scopul şi mijloacele prin care credulii sunt deposedaţi de bani, voinţă şi capacitate de judecată individuală de şmecherii "divini". Subliniez că nu sunt absolviţi de vină nici politicienii ce acceptă "icoane" şi "religie" în şcolile publice şi nici sus-puşii Bisericii Ortodoxe Române ce se dezic de mârşăviile propriilor preoţi doar după ce sunt puşi în faţa evidenţelor filmate şi doar cu jumătate de gură. Iată că banii băgaţi în sistemul corupt şi păgubos al "moralei religioase" reprezentată de ziduri de biserici şi ore de îndoctrinare îşi arată din ce în ce mai mult roadele. Diferenţa dintre proştii de la televizor ce îşi dau bruma de avere pe himere şi statul român ce finanţează pe faţă cursuri de îndobitocire şi catedrale este inexistentă.
Credinciosul, fie el creştin ortodox, bahai, penticostal sau astrologo-sensibil, este manipulabil.
Iar tu, credinciosule, nu îţi dai seama de manipularea pe care o suporţi. O simţi, dar nu o identifici. Pentru că nu ai instrumentul necesar pentru a observa acest lucru: independenţa în gândire...

Un comentariu:

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.