Iată mai jos (captură de ecran de pe site-ul Ministerului de Finanţe) bilanţul contabil al celei mai puternice administraţii de cult din românia (PATRIARHIA ROMANA - ADMINISTRATIA PATRIARHALA), cel creştin-ortodox. Reţineţi că aceste profituri nu sunt ale întregii Biserici Ortodoxe din România, ci doar a administraţiei centrale.
Iată şi evoluţia profitului obţinut comparativ cu venitul anual. Nu uitaţi că în 2009 "a început criza" ce continuă şi azi:
O fi doar senzaţia mea că în 2011 specialiştii clerului ortodox nu au mai apucat să-şi "disimuleze" profiturile?
Profitul a fost subliniat de Capital cu un titlu "ofensator": PATRIARHIA ROMÂNĂ, profit MAI MARE decât MCDONALD'S, lucru ce a iritat clanul diriguit de ÎPS Daniel. Aceştia au publicat o întâmpinare către Capital în care specifică că informaţiile "prezentate în mod incomplet şi tendenţios contribuie la inducerea unei atitudini ostile faţă de Biserică, instituţia poporului român care se bucură constant de cea mai mare încredere din partea românilor din ţară şi străinătate." Trebuie să precizez că această instituţie (Biserica Ortodoxă din România) nu este a "poporului român" odată ce poporul nu are nici cea mai mică posibilitate de a controla această instituţie, odată ce se crede deasupra "poporului român", deşi primeşte cu nemiluita bani, în mod oficial, prin bugetul guvernamental al "poporului român". Ca să înţelegem mai bine: Biserica primeşte sume colosale de la guvern pentru salariile preoţilor şi ale altor persoane neclericale, fonduri pentru construcţii de biserici (unele megalomanice), salarii pentru propagandiştii ce s-au infiltrat în educaţie (profesorii de religie). Pe lângă asta enoriaşii sunt mulşi financiar prin monopolul ce îl deţin cu privire la comercializarea de obiecte de cult (lumânări, calendare etc). Să nu mai vorbim de "taxele benevole" (ce contradicţie în termeni) pentru nuntă, botez sau îngropăciune. Iar toate astea pentru ce? Pentru ca atunci când dă de greu (caniculă şi secetă prelungită) "poporul român" să fie ajutat cu câteva "rugăciuni pentru ploaie":
"La Catedrala patriarhală, în cadrul Sfintei Liturghii din Duminica a VI-a după Rusalii au fost înălţate rugăciuni pentru ploaie, aducătoare de roade, ca urmare a secetei prelungite din ultimele săptămâni, informează TRINITAS TV.
Potrivit datelor furnizate de către Administraţia Naţională de Meteorologie, în această duminică în Capitală s-a atins o temperatură de 40 de grade C, iar în mai multe localităţi din sudul ţării valori de 41 de grade.
Patriarhia Română a îndemnat în această perioadă ca parohiile şi mănăstirile din ţară, mai ales din mediul urban, să vină în sprijinul celor afectaţi de căldura excesivă." (prin rugăciuni, la ce vă gândiţi)
Dacă tot au ceva profit la Patriarhie şi îi arde că-i secetă le dau un pont. Să facă un pustiu de bine şi să finanţeze, împreună cu guvernul şi cu Uniunea Europeană, programele POS Mediu pentru irigaţii. Nu de alta, dar "Două mâini care muncesc fac mai mult decât o mie strânse pentru rugăciune". Cu excepţia profitului...
Este o certitudine - Diavolul nu există! Nu vă temeţi să fiţi raţionali! Deşi asta presupune efort...
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Chiar ai pus punctul pe i! Fara nici o indoiala religia este cea mai mare si mai profitabila afacere: vorbind despre crestinism, gandeste-te ca de a iesit pe piata de vreo doua milenii, iar cota de profit este Limitata doar de .... credinta! Eu cred ca pe undeva... si-a bagat dracul coada!
RăspundețiȘtergereAvînd în vedere cît de profitabilă este BOR, sînt curios sã aflu dacã preoţii ei mai sînt plãtiţi de statul român. Vã mulţumesc.
RăspundețiȘtergereDa, în continuare preoţii au salariile subvenţionate de către stat şi subvenţia reprezintă aproximativ salariul mediu spre minim pe economie, deşi salariul patriarhului (plătit din buget) este la nivelul salariului preşedintelui României. Alte subvenţionări sunt salariile profesorilor de religie, asimilaţi cadrelor didactice deşi aceştia sunt antrenaţi şi supuşi Bisericii şi nu paradigmelor Ministerului Educaţiei. Substanţiale sunt şi finanţările directe pentru construcţia unor lăcaşuri de cult sau indirecte prin atribuirea de terenuri pentru acest lucru. Câteva mizilicuri, unele pe plan local, sunt reprezentate de finanţările manifestărilor religioase.
ȘtergereIar alte subventii ar mai fi si salariile preotilor militari care sunt platiti destul de bine, devreme ce, chiar si in cazul in care n-ar avea niciun fel de vechime, li se acorda salariul corespunzator celui de colonel.
Ștergere