24 august 2012

BOR vrea monopol total

Biserica Ortodoxă din România (nu pot să-i spun Biserica Ortodoxă Română pentru că nu funcţionează în interesul românilor ci doar în interesul său propriu, de instituţie aberantă) a trecut la asalt. Pe faţă. Cu întâmpinări oficiale, abuzând de legile ce o favorizează făţiş, impunându-şi punctul de vedere. Fără scrupule. Fără milă. Fără prizonieri.

Ucigaşii de spirit uman în numele unui Dumnezeu ortodox dau ordine cu privire la ce covoare să se pună pe holurile instituţiilor.
La Botoşani oamenii gospodari au înfrumuseţat holurile primăriei cu noi covoraşe.
"În momentul în care am achiziţionat covoarele exista posibilitatea ca ele să fie inscripţionate exact în acelaşi preţ, noi oricum am făcut comandă pentru un anumit model, o anumită lăţime, o anumită lungime şi ele sunt făcute la comandă, deci nu standard pe aceeaşi linie şi în momentul în care noi am făcut comanda, ne-au întrebat: nu vreţi să le personalizăm şi am zis okay e normal ca o instituţie publică să aibă şi covoare personalizate şi într-adevăr schimbă aerul unei clădiri până la urmă şi o clădire atât de frumoasă cu atât de multă istorie în ea, ar fi păcat să nu aibă şi nişte covoraşe, nişte flori" - Florin Ghiorghiţă, viceprimarul municipiului Botoşani. Câtă inocenţă.
Dar acum câteva zile a trecut pe acolo Lucian Leonte (protopopul de Botoşani a obscurantei Biserici Ortodoxe din România). Şi zice (conform Adevărul): "Problema covoarelor face subiectul unor discuţii la nivel duhovnicesc. Am discutat cu primarul şi a înţeles despre ce este vorba şi chiar a promis că le va schimba. Nu putem admite să fie călcat în picioare semnul crucii sau stema judeţului. Nici o instituţie nu-şi calcă în picioare stema. Este un mare păcat, o profanare a celor sfinte şi se poate spune că de aceea ne merge rău. Profanatorilor şi păcătoşilor nu le poate merge bine."
Mai mult, reprezentanţii Bisericii sugerează municipalităţii ca mocheta primăriei să fie donată unei mănăstiri, care ar urma s-o folosească pentru protecţia pereţilor, la praznice, în loc de carpete.
Edilii municipiului Botoşani s-au văzut puşi în faţa unei situaţii destul de delicate. Primarul Ovidiu Portariuc evită să aibă o relaţie proastă cu clerul şi încearcă să rezolve această problemă cât mai diplomatic.
"Pe fond, părintele protopop are dreptate. Vom găsi o soluţie însă nu putem renunţa la mochetă prea repede pentru că nu avem bani de alta. Încercăm să găsim sponsori care să fie dispuşi să schimbe cei 300 de metri de mochetă din primărie. Poate ne ajută şi Biserica cu fonduri", a spus Ovidiu Portariuc.
Ce naiv eşti, primare!
Dragă protopopule, de vă merge rău este pentru că sunteţi proşti şi ignoranţi. Deşi nu cred că vă merge prea rău cu profiturile ce nu mai reuşiţi să le ascundeţi. Se pare că nu sunteţi nici proşti, nici ignoranţi. Sunteţi doar şmecheri. Şi încă ceva: cu sau fără desene, un covor e doar un covor. Şi două linii încrucişate sunt două linii încrucişate chiar dacă tu vrei să vezi o cruce. Cruce e doar când iei acele două linii şi le sfinţeşti. Sau nu are putere slujba ta de sfinţire, şi atunci consideri că orice semn încrucişat e gata sfânt?

Specialiştii în pregătit cadavre pentru pupat organizează poliţia cimitirelor.
Adică nu numai că vor avea "grijă" de cadavrele lor, dar doresc să aibă grijă de toate cadavrele. Chiar şi de-al meu, aşa ateu cum sunt.
După dreptul exclusiv de a fabrica lumânări și obiecte de cult, Patriarhia Română vrea și monopolul cimitirelor. Vizați sunt întreprinzătorii care au înființat cimitire particulare, care ar putea fi vândute unei alte religii decât cea creştină, informează Patriarhia Română. BOR ar putea să interzică preoților să mai slujească în cimitirele private, iar administrațiile bisericești sunt sfătuite să înființeze cât mai multe firme de pompe funebre, deoarece afacerea se dovedește profitabilă, în condițiile în care peste 200.000 de români mor anual. Comunicatul patriarhiei aici. Spusesem într-un articol anterior, ce viza manifestările la deces, în ultimă instanţă cu sens religios chiar şi în cazul ateilor, că personal sunt indiferent de soluţia ce o vor găsi supravieţuitorii mei pentru a se debarasa de corpul meu. Am început să devin din ce în ce mai preocupat de asta. Nu pentru că se apropie momentul morţii (de mult sunt conştient şi împăcat cu el) ci pentru că decesul meu va îmbuiba nesimţirea popilor. Credeţi cumva că grija e pentru cine ştie ce fantasmagorică schemă de ajuns în rai? Pe dracu! E pentru bani.
Scumpii mei preoţii ortodocşi, nu contează cum sunt îngropaţi oamenii. Nu contează dacă au avut sau nu slujbă, dacă le-aţi fornăit sau nu la parastas. Considerând (prin absurd, că eu sunt ateu) că există Dumnezeu, dacă acesta este bun şi corect, va aduce în raiul său pe toţi oamenii buni şi corecţi, indiferent dacă au fost ortodocşi sau atei, satanişti sau "sectari", indiferent dacă au fost îngropaţi cu popă sau fără, dacă cineva s-a rugat sau nu pentru ei. Dacă nu ar face asta acel Dumnezeu (adică Dumnezeul vostru, ortodox) nu ar fi bun şi corect, ci hapsân şi oportunist.
A, vă doare de fapt de bani, averi, profituri? Atunci la dracu cu indiferenţa mea cu privire la propria-mi moarte. Îmi voi dona corpul, prin testament, facultăţii de medicină. Şi în cazul în care vor exista resturi voi solicita să le prepare sub formă de săpun. Nu de alta, dar mizeria mâinilor voastre trebuie să se ia cu ceva.

Violatorii inocentelor minţi de copii (prin orele de religie) se vor face poliţişti.
În poliţia icoanelor. După ce au intervenit ca să nu fie scoase din clase "icoanele copiilor" (acele kitch-uri ce-au înlocuit tabloul dictatorului Ceauşescu) este foarte posibil ca pe viitor să vâneze icoanele neconforme cu "dreapta credinţă". Protv zice: "Dupa poliţia cimitirelor Biserica vrea să înfiinţeze şi poliţia icoanelor. Sfântul Sinod Ortodox le-a cerut tuturor preoţilor să-i depisteze şi să-i reclame la Garda Financiară pe toţi cei care produc şi vând icoane şi cruci cu imaginea sfinţilor."

Milioane bune de euro se fac anual din comerţul cu obiecte de cult. Potrivit legii, aceste tranzacţii sunt scutite de impozitare. Dar şi... restricţionate! Legea 103, încă în vigoare, prevede, pentru culte, exclusivitate şi în producere, şi în vânzare.
O decizie radicală a Sfântului Sinod a cerut deja parohiilor să cheme Garda Financiară, pentru a-i elimina pe toţi cei care oferă şi altă marfă, decât cea produsă în atelierele preoţeşti. Autorităţile se văd nevoite să declanşeze acţiunea "poliţia icoanelor", pentru că deja reclamaţiile curg.
Garda Financiară este astfel chemată să susţină prin controale o activitate comerciala privată.
O mare problemă este că această lege din 1992 include în sfera obiectelor de cult până şi cruciuliţele şi medalioanele care poartă imagini religioase specifice cultului. Cum ar fi ca fiecare magazin de bijuterii să ceară de la Patriarhie aprobare prealabilă, pentru a le putea vinde?

Păi ar fi ca şi cum Biserica Ortodoxă din România ar cere pentru litera A aprobarea ateilor pentru folosirea ei în înscrisuri. Nu de alta, dar semnul este "consacrat" ca reprezentând oamenii "fără Dumnezeu". A, poate ar fi bine să o scoată total din alfabet, doar e un simbol al păcatului necredinţei, nu?
Până acum, după cum au observat cei ce au urmărit blogul meu, am evitat să "port" anumite însemne din considerente de ineficienţă spirituală. Cu sau fără litera A, tot ateu aş fi fost. Dar acum mi-a ajuns. O port nu pentru că înseamnă ceva pentru mine, ci pentru că sper să însemne ceva pentru habotnicii ortodoxiei, ce nu văd abuzurile Bisericii Ortodoxe din România, în speranţa că dacă nu vor renunţa la idealizarea acesteia, poate vor renunţa la utilizarea literei A. Ce cool ar fi...
Şi ca să nu fie cu supărate (sau tocmai d-aia) voi afişa în partea opusă ortodoxa cruce. Aşa, de "echilibru".

PS:
În dimineaţa de 24 august, comentând pe marginea ştirilor de mai sus, meteoprezentatorul Florin Busuioc (Busu) spune cu o grimasă de scârbă şi vizibil iritat (reproduc din memorie): "Toate chestiile astea sunt inventate. Da, inventate de oameni. Icoanele, crucea, toate semnele astea, toate, indiferent de religie. Este strigător la cer. Voi nu vedeţi că sunteţi DOAR MERCANTILI?" după care îşi trage trei cruci mari, cu grija de a încheia gestul cu o mişcare anume a mâinii. "Am făcut bine? Că cică aşa îi învaţă pe copii la orele de religie să termine semnul crucii, nu ştiu de ce..." se explică Busu.
Stimaţii mei prieteni părinţi. Nu mai lăsaţi copiii la cheremul unor bolnavi cu virusul religiei. Scoateţi-i de la orele de îndobitocire organizate de BOR în şcoli. Ei acolo nu învaţă să fie oameni, să gândească cu propriul lor cap, ci să se comporte conform acestor aberaţii.

2 comentarii:

  1. http://profudereligie.blogspot.ro/2012/08/bor-vrea-monopol-total.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai numai de curand era o stire la fel despre capacele de canal din Bucuresti care au pe ele stema, care are pe ea crucea. Scuze daca a fost de fapt aici stirea.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.