Primul motiv este motivul autorităţii majorităţii. Da, comunismul există! Toţi suntem egali, dar pentru a arăta asta trebuie să ne supunem majorităţii, ea dictează "cum" trebuie să fim egali. Pe vremea comuniştilor "clasa muncitoare împreună cu ţărănimea şi intelectualitatea" formau majoritatea. Şi majoritatea dicta, cine ieşea din sistem era blamat. Partidul Comunist avea grijă ca profilul clasei majoritare să fie păstrat cu sfinţenie, să nu se deterioreze şi să abdice de la ţinta stabilită,"mântuirea" prin a deveni un om nou, multilateral dezvoltat. Una din soluţiile prin care se năştea acest om nou era educaţia. De la cele mai fragede vârste li se inocula copiilor necesitatea şi infailibilitatea acestui deziderat. Nu exista sală de clasă fără "icoana" lui Ceauşescu. Avea toate atributele unui mesia, a suferit în închisori, a supravieţuit (înviat), deci era perfect pentru acest rol. Problema a fost că promisese omul nou pe lumea asta... Mare greşeală.
Majoritatea se numeşte "românii ortodocşi" (este definită de studiile de piaţă şi de recensăminte) şi este ancorată de adevăratul Mesia, Profetul Mahomed... Pardon, asta era din altă lecţie... Iisus Hristos (cu doi de i). În virtutea acestei majorităţi educaţia trebuie să se facă în scopul construirii omului nou multilateral dezvoltat... Pardon, iar am greşit lecţia... în scopul mântuirii.
Aici apare al doilea motiv dat de scopul educaţiei. După cum spun şi paradigmele educaţionale, trebuie să pregătim tinerii pentru a se adapta cât mai bine în societatea "lor", respectiv cea care va veni (viitoare). Şi cum cartea spune clar că va veni Apocalipsa şi Împărăţia lui Iisus, este aproape "facultativ-opţională" ora de religie. Ortodoxă, binenţeles, doar majoritatea ştie ce trebuie. Şi ce scop mai înălţător decât să-i pregăteşti pe copii pentru viaţa ce va să vină... pentru după moarte? Pentru că acolo este "adevărata realitate" chiar că nici nu mai are rost să faci cu ei pregătiri pentru "actuala iluzie", viaţa de zi cu zi... Chiar am de gând să fac propunerea de a elimina mai multe materii din programa şcolară, ineficiente din această perspectivă.
Astfel putem deduce al treilea motiv: tinerii să rămână în ţară. Am observat că străinii ăştia păcătoşi ne fură tineretul cu tot felul de avantaje diavoleşti: un trai mai bun, acces la descoperirile ştiinţifice, posibilitatea de realizare personală, fericire. Este la mintea cocoşului că dacă tinerii noştri nu vor avea cunoştinţele "vânate" de străini nu vor mai putea fi atât de uşor chemaţi. Ba dimpotrivă, chiar vor fi respinşi de societatea condusă de Marea Conspiraţie. Sper, pe aceste considerente, ca propunerea mea de a elimina ştiinţa din programa şcolară să fie luată în seamă.
Dar ce ne facem cu copii noştri care vor să plece chiar dacă conspiraţioniştii nu-i mai cheamă? Aşa apare al patrulea motiv pentru care trebuie să se regăsească în programa şcolară religia: morala creştin-ortodoxă. Viaţa după moarte este veşnică, fie în Iad fie în Rai. Pentru că noi dorim Raiul pentru copii noştri "trebuie" să le arătăm drumul către Rai. Şi acesta este un drum plin de chin şi de suferinţă, fără fericire (cum cred ei că văd la conspiraţionişti) şi încadrat de porunci. Asta este morala: "trebuie" să nu furi, "trebuie" să nu ucizi, "trebuie" să te crezi reprezentant al dreptei-credinţe. Oricum majoritatea (românii ortodocşi) consideră că este imposibil să le explici copiilor ideea "de ce este bine" să nu furi, "de ce este bine" să nu ucizi.
Al şaselea motiv de a studia religia este incapacitatea părinţilor de a decide ce este bine pentru copiii lor. Ştiu, nu vă vine să credeţi, dar aşa este. Părinţii ce fac parte din majoritatea care dictează nu ştiu că fac parte din această majoritate. Şi cum este dificil de a spune fiecărui părinte că el face parte din majoritatea care decide dacă să se facă sau nu religie în şcoală, pur şi simplu trebuie să se facă şi gata. Astfel părintele nu va trebui să ia decizii pentru copiii lui şi va face parte din majoritate chiar dacă nu ştie asta.
Mai era şi al şaptelea motiv, dar nu mai ţin minte care. Ceva cu bani, politică, vaccinuri, sclavi, toleranţă, Dumnezeu adevărat... ceva de genul ăsta...
Lasa profule nu mai fi trist. Poate exista intr-adevar viata dupa moarte si acolo nu o sa ne mai indoctrineze astia copiii la scoala.
RăspundețiȘtergereBine ca nu i-am facut. Asa ca deocamdata din partea mea n-au ce sa indoctrineze.
@godless1859
RăspundețiȘtergereNu sunt trist deloc. Eu credeam că ăsta e umor...
A, atunci inseamna ca eu eram trist si am proiectat-o empatic asupra articolului.
RăspundețiȘtergereNu imi place godless deloc.
RăspundețiȘtergere