22 noiembrie 2012

Dubla măsură a creştinismului ortodox (şi nu numai)

Este interesantă atitudinea pe care o au activiştii anti-avort, în mare măsură creştini cu specific majoritar ortodox (la noi în ţară). Embrionul este "o fiinţă", "un suflet", "un înger nenăscut". Dar ce se întâmplă copiilor decedaţi înainte de a fi botezaţi? Aceştia nu primesc slujbă ca pentru un om "normal", botezat, ci un surogat eventual. Şi asta dacă şi numai dacă vreun popă acceptă acest lucru.
Altfel spus, copiii născuţi deja dar care nu au apucat a fi botezaţi nu sunt copii pe de-antregul. Embrionii sunt foarte preţioşi pe când oamenii nebotezaţi sunt mult mai puţin importanţi.


Câtă absurditate...

4 comentarii:

  1. http://profudereligie.blogspot.ro/2012/11/dubla-masura-crestinismului-ortodox-si.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Cata absurditate ca la sfarsit ambele tabere apeleaza la argumentul emo: embrionul. Binele femeii conteaza vreun pic pentru vreunul dintre voi? Sau noi suntem carne de tun si atat?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ba dimpotrivă, tabăra în care consider că sunt eu se defineşte prin binele femeii ce primează înaintea binelui oricărui alt organ, organit sau organism ce sălăşuieşte pe lângă sau în corpul acesteia. Ea trebuie să fie singura în măsură să decidă ce va face cu al său corp.
      O eventuală emotivizare a mesajului este căutată deoarece luptătorii împotriva deciziei a femeii de a face sau nu avort sunt "influenţaţi" mai multz emoţional decât raţional. Într-un fel este o formulă de a vorbi pe limba lor.

      Ștergere
  3. Fac. 1, 28. Creșteți și va inmulțiți și umpleți pamantul și il supuneți.
    Aceasta binecuvantare are in spatele mesajului un mare pericol pentru rasa umana.Populatia actuala de circa 7 miliarde consuma intr-un ritm alert resursele planetare iar pentru a reuși sa-i potoleasca foamea, industria alimentara, a trebuit sa inventeze aditivii alimentari (e-urile) atat de blamate.In ritmul acesta v-om ajunge 9 miliarde in jurul anului 2030 moment in care planeta nu v-a mai putea sa ne hraneasca decat cu prețul extinctiei majoritații speciilor si a dispariției habitatelor naturale. Nu vad decat trei rezolvari ale situatiei
    -abstinența
    -contracepția
    -continuarea starii actuale(cresterea fara control a populatiei)
    Prima este destul de ciudata, daca avem organe sexuale trebuie sa le folosim. E ca si cum ai spune - nu gandi, chiar daca ai creier.
    Contraceptia este impotriva moralei crestine deci ne duce in pacat.
    Inmulțirea peste masura, practic este genocidul rasei umane deci tot la un mare pacat ne duce.
    Invațaturile pe care preoții le transmit, de genul -faceți cat mai mulți copii, nu folositi metode contraceptive- sunt sinucigașe mai devreme sau mai tarziu. Viitorul rasei umane este contraceptia, chiar daca asta ne place sau nu.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.