23 ianuarie 2014

Crima concepției antivaccin

Imunizarea oferă două tipuri de protecție: cea personală (cel imunizat nu dezvoltă boala deși intră în contact cu agentul) și cea de grup (deoarece cei imunizați nu desfășoară boala nici nu transmit mai departe agentul astfel că epidemia este blocată din fașă).
Imunizarea se poate face pe căi naturale, oamenii ce intră în contact cu agentul dezvoltă boala și, dacă supraviețuiesc, dezvoltă anticorpii necesari, sau artificiale - vaccinul - metodă prin care se dezvoltă anticorpii fără a fi nevoie să facă boala sau fac o formă foarte ușoară.
Întrucât atât imunizarea naturală, bolind, cât și cea artificială, prin vaccin, nu generează o protecție de 100%, înseamnă că sunt persoane care fie că nu devin imune fie își pierd imunitatea în timp, fie nu pot fi vaccinate din considerente de contraindicații. Din acest motiv efectul de protecție de grup este esențial, deoarece chiar dacă unul dintre oameni se îmbolnăvește acesta nu transmite boala, ceilalți din jur fiind deja imunizați.
Din acest motiv toată lumea, cu excepția celor pentru care sunt contraindicate vaccinurile, trebuie să fie vaccinată. Din acest motiv campaniile antivaccin sunt criminale, pentru că-i lasă pe cei ce nu pot fi vaccinați sau pe cei ce nu răspund pozitiv la imunizare descoperiți în fața bolii. Iar aceștia sunt de obicei sortiți pieirii, deoarece ei dezvoltă forme grave, doar de asta nu pot fi imunizați sau la ei nu ține imunizarea.



Iresponsabilii ce promovează ideea că vaccinurile sunt o plagă au generat zone, inclusiv în state civilizate, unde au reapărut boli și epidemii ce au fost evitate în trecut prin vaccinare.
Iată aici o hartă interactivă a epidemiilor din perioada 2008-2013 unde se vede cum prostia umană ascultă de iresponsabilitatea ucigașilor antivacciniști: http://www.cfr.org/interactives/GH_Vaccine_Map/#map

14 comentarii:

  1. Iresponsabilii ce promovează ideea că vaccinurile sunt o plagă au generat zone, inclusiv în state civilizate, unde au reapărut boli și epidemii ce au fost evitate în trecut prin vaccinare.
    Iată aici o hartă interactivă a epidemiilor din perioada 2008-2013 unde se vede cum prostia umană ascultă de iresponsabilitatea ucigașilor antivacciniști

    RăspundețiȘtergere
  2. dic ce vaz pe harta,anglia (una din cele mai 'progresiste si laicizate tari) este pe primu loc la 'antivaccin' spre deosebire de ungara, polonia sau chiar Romania (cele mai 'retrograde' si religioase). paradoxal,nu?
    (Cristi)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La fel și SUA (dacă te uiți pe harta interactivă vei putea face zoom pe toate regiunile).
      Oamenii sunt influențabili, indiferent dacă au condiții pentru a fi raționali sau nu. Faptul că un stat asigură un climat laic și secular nu înseamnă că indivizii din acel stat sunt raționali în mod automat. Ce se mai observă este că revirimentul bolilor urmează traiectul informației găunoase, maximum de impact fiind în statele unde libertatea de comunicare este mare și diseminarea comportamentului este performantă. Precum și acolo unde legile privind securitatea sanitară nu sunt dictatoriale.

      Ștergere
    2. @Anonim:

      Trebuie sa cunosti 2 lucruri. Imunitatea de grup la noi a fost foarte puternica pentru ca pe timpul comunismului nu mai iti intreba nimeni parintii daca vrei sa iti vaccinezi copilul sau nu. Erai direct vaccinat, era o obligatie. Acelasi lucur s-a aplicat si in alte tari foste comuniste.

      Al doilea lucru, campania anti-vaccin are ca principal sustinatori tocmai factorii religiosi. Nu de multe ori la noi diferite ONG-uri crestin-ortodoxe au facut propaganda anti-vaccin in scoli si sunt persoane care apar si la TV cu un astfel de discurs. Atitudinea asta si propaganda s-a intensificat dupa 2000 cand au inceput sa apara epidemii de pojar sau oreon aproape anual. Ce e mai grav e ca deobicei ambele apar in scoli.

      Ștergere
    3. @Maniac Blasphemer

      Corect, sunt foarte multe organizatii si fundatii religioase care promoveaza isteria anti-vaccinuri. De exemplu, uite anuntul pentru o conferinta pe aceasta tema ce a avut loc acum cateva luni:

      http://bucovinaprofunda.wordpress.com/2013/10/01/conferinta-ce-nu-stiati-despre-vaccinuri-matematicianul-ioan-vladuca-medicul-mircea-puscasu-inginer-chimist-daniela-stefan-constanta-joi-3-octombrie-2013-ora-18/

      Conferinta e organizata de o fundatie religioasa, unul din cei trei participanti e calugar (sau a fost) si la final sunt promovate carti pur religioase.

      Ștergere
    4. @Bogdan Stancu

      Eu as merge mai departe. Cei de la ProVita sunt cei mai aprigi sustinatori anti-vaccin (si anti-avort, ca tot veni vorba), doar ca ei se concentreaza mai mult pe latura anti-avort. Tin minte anii de liceu cand venea o femeie eleganta si tanara (!) cu un asemenea discurs de babe biciuite de timp, un discurs anti-avort cu sageti si catre anti-vaccin. Mai naspa e ca a fost facuta de ras tocmai prin propriile argumente.

      Miscare anti-vaccin, ca si miscarea anti-avort are la baza pseudo-stiinta. Ei au impresia ca daca s-a imbolnavit cineva dupa ce a facut un vaccin (ignorand faptul ca este scris negru pe alb ca orice vaccin are niste riscuri sau posibile efecte adverse si ca statisticile arata evident ca vaccinarea salveaza mai multe vieti decat omoara) gata, trebuiesc interzise toate! Si totul bazat pe cateva cazuri particulare. De cele mai multe ori insa studiile anti-vaccin sunt o pacaleala, o escrocherie. O escrocherie insa care costa vieti umane. Ce e mai grav e ca pana si doctori au inceput sa subscrie la initiativa asta, in gandul meu, cum poti sa fi doctor si sa desconsideri efectele benefice ale vaccinului? Ce mai iti trebuie sa intelegi ca epidemiile de boli eradicate prin vaccin pornesc tocmai de la niste tantalai care in loc sa se informeze, au luat de buna manipularea unor escroci? Dar nu ca batman, batman...

      Ștergere
    5. Profule cred ca esti platit pentru articole sau o faci din prostie.

      Ștergere
  3. Pentru cei "responsabili", eu le spun indoctrinati de sistem : https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202643817765070&set=a.10200816415321151.1073741829.1486561754&type=3&theater

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu eşti vaccinat Leonard. Cei ce au făcut-o au făcut-o peste capul tău pentru că ei ştiu mai bine decât tine cum funcţionează bolile şi regulile de luptă împotriva lor sunt făcute pentru a proteja cât mai multe persoane. Este o zestre genetică interesul de a proteja pe cei din jur.

      Companiile farmaceutice, dacă doresc profit, au interesul să nu promoveze vaccinul ci să promoveze bolile, pentru a avea ce să trateze. Exemplu: vaccinul antigripal costă doar 34 de lei pe când un tratament de gripă (fără antibiotice, deci fără complicaţii) costă 200 de lei.

      Sau făcut nenumărate studii pentru a afla o cauzalitate vaccin-autism, toate cu rezultate negative. Nu există nici măcar un caz de autism datorat vaccinului corect aplicat.

      Ștergere
  4. Dacă tot aveți așa mare încredere în vaccinuri, de ce vă mai temeți pentru copiii voștri că ar putea contacta vreo boală de la cei nevaccinați? Vaccinați-vă copiii și dormiți liniștiți, nu mai săriți în capul celoc care nu o fac, că doar copiii voștri sunt imuni, nu? Nu vedeți că vă cam anulați singuri argumentele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Există două tipuri de imunizare, cea individuală şi cea de grup. Pentru o protecţie eficientă degeaba este un singur copil imunizat, boala există în populaţie foarte des astfel că apare o mutaţie ce nu va mai proteja nici pe acel singur imunizat. De asta imunizarea în masă oferă prea puţin material şi timp microorganismelor ca acestea să mai aibă posibilitatea de a ocoli vaccinul. E o chestiune de selecţie naturală...
      Plus că mie mi-e milă de copiii care nu sunt imunizaţi şi suferă tot felul de boli oribile datorită iresponsabilităţii părinţilor lor. Ţie nu ţi-e milă de copiii bolnavi? Mai ales dacă ştii că se puteau proteja printr-un vaccin care nici măcar nu mai presupune o injecţie, de exemplu?

      Ștergere
    2. daca ai copilul vaccinat, atunci stai linistit, nu o sa faca nicio boala.
      Unde sunt eu aprox. 1/4 din copii nu au avut niciun vaccin, din ceilalti doar pe cel de poliomielita, putini au vaccinuri optionale. Deci nu e vorba de imunizare in masa. Niciunul nu a suferit de boli oribile (da-mi un exemplu de boala oribila!) desi sunt unii merg periodic in Congo, altii le vin rude din Sierra Leone, se face voluntariat in comunitate de tigani /negri, noi mergem cu mijloace de transport in comun zilnic.
      Am intrebat la spital pediatra si a spus ca a avut un caz internare cu rubeolla. Aici asigurarile medicale sunt puternice, daca se demonstreaza ca un om si-a cauzat imbolnavire, factura este colosala (1000 euro o internare). Adica fumatorii ajung sa isi plateasca asigurari mai scumpe, la fel obezii etc.

      Si mie mi-e mila de copiii bolnavi - de aceea am preferat sa hranesc sufletul si sanatatea copilului. Ia intreaba un oncolog sau specialist de ce la copii cu epilepsie sau cu cancer se interzicere vaccinarii ulterioare...

      Uite si niste statistici pe romania: http://apps.who.int/gho/data/node.country.country-ROU -chiar si asa, Franta, Belgia, Olanda nu recomanda vaccinari suplimentare preventive romanilor, ci..cate o limonada.

      In comparatie, uite ce parere au occidentalii despre atitudinea romanilor de a lua medicamente cu orice pret : http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18667786-romania-tara-impanzita-bacterii-rezistente-tratament-mananca-romanii-antibiotice-paine.htm

      Ștergere
    3. @ o femeie
      Este o diferență enormă între consumul de antibiotice și vaccinare. Oricum, nici un fel de tratament medical nu se face „după ureche”. În nici un caz prescrierea de antibiotic, cum practică chiar unii medici. Binențeles că la unele boli sunt contraindicate vaccinurile, tocmai de aceea este important ca ceilalți să fie vaccinați astfel încât boala să fie eradicată în populație. Poliomielita era eradicată, de exemplu, dar a reapărut deoarece unii nu mai fac vaccinul cel atât de necesar pentru imunizarea de grup.

      Ștergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.