6 ianuarie 2014

Părerea lui Iisus despre tine...

Un citat din apologeţii creştinismului: Nu e important ce părere ai tu despre Isus, ci care este părerea lui despre tine. - Richard Wurmbrand

Prea puţin trebuie să ne pese de părerea lui Moş Crăciun despre noi. Pentru că Moş Crăciun nu există, doar ştim asta. Este adevărat că părerea celor ce se consideră trimişii lui Moş Crăciun contează, mai ales că ei sunt singurii care pot să ne comunice această "părere". Asta dacă primim cadouri de la ei, de obicei nefolositoare, dar dorim acest lucru în continuare.

A, era vorba despre Isus?
Pagubă-n papuci - se aplică acelaşi principiu.

11 comentarii:

  1. Prea puţin trebuie să ne pese de părerea lui Moş Crăciun despre noi. Pentru că Moş Crăciun nu există, doar ştim asta. Este adevărat că părerea celor ce se consideră trimişii lui Moş Crăciun contează, mai ales că ei sunt singurii care pot să ne comunice această "părere". Asta dacă primim cadouri de la ei, de obicei nefolositoare, dar dorim acest lucru în continuare.

    RăspundețiȘtergere
  2. pe logica ta, nu a existat nici un personaj istoric (sau intemeietor de religie) pornind de la Confucius sau Alexandru cel Mare, sau Julius Cezar, sau, Homer sau Platon sau Aristotel sau Buddha si terminand cu Iisus sau Mohamed. toti sunt 'mos craciun'. te cam inseli.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O, nu! De existat au existat. Numai că acum nu prea mai pot avea păreri. Sunt morţi.
      Dacă Iisus-ul amintit de Wurmbrand nu este doar personaj istoric atunci începe să semene din ce în ce mai mult cu Moş Crăciun. Sau Zâna Măseluţă, Făt Frumos sau Inorog. A, stai, inorogi există. Doar scrie în Biblie:
      Psalmi Cap. 91
      10. şi se va înălţa puterea mea ca a inorogului şi bătrâneţile mele unse din belşug.

      Ștergere
    2. ,,'doar scrie in Biblie'..am o intrebare care ma roade: de ce ateii 'studiaza' biblia mai ceva ca un tele-evanghelist (neo)protestant? vezi ca tot in biblie e pus un avertisment clar. ala cu 'litera ucide'. poate in sensul ca multi se vor damblagii (vor cadea prin gropi si santzuri..), citind biblia. ad literam.

      Ștergere
    3. Acum înțeleg. Biblia este o parabolă când vorbește de ființe fantastice (inorogi) și nu este parabolă când vorbește de ființe fantastice (diavoli), este conformă cu realitatea când spune că Iisus a înviat și nu este conformă cu realitatea când spune că liliacul este pasăre.
      Nu era mai bine să spună lucrurile clar, de la început? Păi nu. Odată pentru că cei ce au făcut Biblia habar n-aveau de realitate și apoi pentru că atunci când lucrurile sunt neclare e nevoie de preoți și profesori de religie care să „limpezească” cuvântul multpreasfânt.
      De asta ateii citesc biblii, să dea cu ele în capul credincioșilor și a celor ce se laudă că ei cunosc adevărul.

      Ștergere
    4. De ce avertismentul din Biblie cu 'litera care ucide' nu cade şi el sub incidenţa 'literei care ucide'?
      E vreun small print pe undeva în care scrie că paragraful respectiv trebuie cu adevărat respectat ad-literam sau tre să ne rugăm şi cel de sus ne va lumina?
      Şi, dacă ne rugăm, cum s-o facem? Că s-ar putea să iau ad-literam vreo parabolă şi-mi pierd timpul degeaba, doamne fereşte!

      Ștergere
    5. profu
      profule, multi citesc biblia si se tzacanesc. de la hindusi fundamentalisti care il considera pe 'Gizas Kraist' un avatar al zeului Vishnu pina la jim jones sau david koresh( cretini fundamentalisti), dawkins sau,hawking(fundmentalisti atei), calea este scurta. cine citeste biblia doar ca sa 'dea cu ele in capul credinciosilor' se risca. risca sa o ia cu pluta pe Somes. incearca altceva, ceva de genul harry potter.

      Ștergere
    6. @Anonim 8 ianuarie 2014, 08:52
      Ai dreptate, între Biblie şi Harry Potter nu e nici o diferenţă, ambele sunt romane de ficţiune.

      Ștergere
  3. http://www.mediafax.ro/stiinta-sanatate/studiu-persoanele-credincioase-sunt-mai-putin-predispuse-in-a-dezvolta-depresie-11843600

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal. Ele au răspunsuri, chiar dacă sunt greşite, şi asta le face mai stabile emoţional. Lipsa de răspuns la probleme sau un răspuns în conflict cu imaginea de ansamblu duce la o situaţie de nesiguranţă iar asta produce o scădere a stimei de sine.

      Ștergere
    2. Proştii, în general, nu sunt persoane deprimate.

      Ștergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.