14 ianuarie 2010

Buget nou, religii vechi

Vânturând posturile lui TLP am găsit asta: http://www.tlp.ro/2010/01/bugetul-sgg-mai-rezonabil-cu.html şi acolo TLP spune că
Banii "investiţi" în biserici sunt ca banii investiţi în fumat.
"Păi dacă tot m-am apucat...".

Aici este articolul pe care el l-a comentat: HOTNEWS - UPDATE Bugetul SGG a fost suplimentat cu 40 de milioane de lei. Amendamentele parlamentarilor privind alocari de sume pentru construirea de biserici au fost respinse pe banda rulanta.

Iată ce i-am răspuns:
Din păcate nu este aşa. Banii pentru biserici sunt bani negri albiţi cu Bugetu. Negri de două ori. Parlamentaru vrea bogăţie. Pentru asta parlamentaru vrea la parlament. Pentru asta trebe bani. Bani ia de la Pretini. Pretinii cei mai buni e statu (doar nu sunt proşti oamenii să dea din buzunaru lor). Ca să ia de la stat e simplu: pune de o biserică... vorbeşte cu preotu... ce cădelniţează preotu se duce juma la parlamentar, juma rămâne în sutană... iar parlamentaru pune la loc cu acte de la guvern... şi preotu face biserică... să poată cădelniţa la mai mulţi. Interesul este direct şi crud de mercantil, bani pentru preoţii care aduc bani parlamentarilor care fac bani pentru preoţi. Bugetul de stat pentru culte este doar un mod jegos de a spăla banii negri.

Această tehnică este una dintre cele mai performante tehnici: omul politic, dintr-o singură acţiune, loveşte la două capete, obţine bani şi recunoştinţa enoriaşilor. Astfel, la o eventuală a doua tură de campanie electorală va avea şi bani, şi alegători.

Acum vis-a-vis de faptul că s-au respins amendamentele... iată ştirea:

UPDATE 1 Dupa ora 14.00 pana aproape de finalul zilei au fost discutate peste 900 de amendamente privind suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului in vederea construirii si renovarea unor biserici.

Cele 944 de amendamente privind alocarile de sume la aceste biserici au fost respinse. Parlamentarii au cerut, in medie, cate 30 de mii de lei pentru fiecare biserica in parte. Sumele cerute erau pentru constructia, renovarea sau finalizarea unor lucrari.

UPDATE 2 Toate aceste amendamente au fost respinse. In schimb, a fost aprobata suplimentarea bugetului SGG cu 40 de milioane de lei pentru "sustinerea cultelor". Repartizarea sumei de 40.000 mii lei pe unitati de cult se face prin hotarare a Guvernului.

Altfel spus, doar popii noştri să fie ajutaţi... cu grija ca data viitoare să bată palma cu cine trebe...

Un comentariu:

  1. Si popii lucreaza la doua capete:

    În urmă cu cîteva zile, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a anunţat victorioasă că va primi spijinul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor în acţiunea de convingere a populaţiei să se vaccineze împotriva virsului AH1N1. Totodată, conform spuselor directorului DSP, dr. Alexandru Lăzăreanu, aceeaşi Arhiepiscopie a promis că le va explica părinţilor că fetele lor se pot vaccina fără grijă împotriva cancerului de col uterin. Însă, de la anunţul făcut de domnul Lăzăreanu şi pînă astăzi n-am auzit ca Biserica din judeţul nostru să îndemne lumea să-şi suflece mînecile şi să se lase înţepată. Să mă ierte Dumnezeu, dar poate că feţele bisericeşti nu deschid gura pentru că acestea sînt învăţate ca atunci cînd o fac să primească ceva, aşa cum se întîmplă la nunţi, botezuri şi înmormîntări. Ori poate că feţele bisericeşti n-au chef să vorbească despre viruşi şi vaccinuri din cauză că gîndul le stă doar la cele 166.000 de hectare de pădure pe care fundaţia particulară condusă de arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt PreaSfinţia Sa Pimen, visează să le primească. Totuşi, m-aş fi aşteptat ca Biserica să iasă public şi să-şi ceară nişte scuze. Să mă explic. La începutul lunii noiembrie, Fundaţia „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din Suceava a împărţit nu mai puţin de 30.000 de pliante cu mesaje de genul „Nu faceţi vaccinul şi nu lăsaţi pe nimeni să-l facă!” şi „Un vaccin periculos! Provoacă cancer şi alte boli grave!”. Bravo, culţilor ce sînteţi voi ăştia de la „Sfinţii Martiri Brîncoveni”: „Provoacă cancer”! Unele dintre acţiunile fundaţiei care a luptat şi, pesemne, mai luptă pe faţă împotriva vaccinului antigripal au fost găzduite de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor. Ei, era normal ca Arhiepiscopia să-şi ceară scuze pentru că s-a dat cu „Sfinţii Martiri Brâncoveni”. La fel de normal ar fi fost şi ca „sfinţii” ăştia care ştiu ei că vaccinul „provoacă cancer” să-şi ceară scuze că au băgat frica în doamnele enoriaşe şi-n domnii enoriaşi care în prezent se îmbulzesc la centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean Suceava, îngreunînd activitatea unităţii medicale.

    http://www.radiotop.ro/scuze-ce-scuze/

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.