18 august 2010

Rămân popii fără salarii?

După ce a scăpat din spitalele româneşti unde a ajuns pentru că avea inima prea slabă, Silviu Prigoană şi-a luat inima în dinţi şi a pus punctul pe "i" în privinţa relaţiei statului cu biserica, mai ales cea Ortodoxă. Conform ProTv acesta a depus la Parlament o propunere legislativă prin care solicită ca statul să nu-i mai plătească pe clerici. Iniţiativa este oarecum timidă, ţinînd seama că nu face referire la investiţiile statului în clădirea noilor biserici sau subvenţiile publice dedicate festivităţilor religioase. Dar este un început. Slavă Domnului că mai sunt şi oameni d'ăştia prin parlament! Eu îi ţin pumnii...

5 comentarii:

  1. Profu', poate știi, poate nu, eu cunosc din gura unor preoți, că ei nu și-au văzut salariile de mult timp, ani de zile. Ba mai mult, ei trebuie să cotizeze masiv către episcopii, iar episcopiile către patriarhie. Dacă se taie salariile și se fiscalizează veniturile Bisericii, preoții vor fi apropape obligați de către episcopii ca să-și deschidă fundații non-profit, cum unii au și făcut deja și care învârt mii de euro/zi fără bătaie de cap din partea fiscului. Ba mai mult, se va da apă la moară aripii conservatoare, care nu vor întârzia să clameze componența puternic masonică a parlamentului, atacul francmasoneriei asupra Bisericii care vor produce probabil substanțiale schimbări și frământări politice și sociale.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant... Acei preoţi, chiar şi fără salariile de la stat, au trăit bine mersi şi şi-au mai făcut şi de o casă şi o maşină. Ba chiar unii au tras şi o biserică nouă, de beton, lângă biserica veche, monument istoric, ce a fost lăsată în paragină. Cred că Domnul îi iubeşte nespus... şi le dă de toate pe lumea asta.
    Cum funcţionează sistemul biserică-politică vezi aici: http://profudereligie.blogspot.com/2010/01/buget-nou-religii-vechi.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Biserica (draga profule de ateism, care esti un sarlatan daca folosesti titluri care nu iti apartin) apartine oamenilor si nu locuieste preotul in ea.Nu toti si-au facut o masina,si daca au masina noua de ce esti baba carcotoasa sa tii evidenta cuiva.De ce nu zici si de midicul sau politistul care conduceo masina noua?.Te supara preotul x sau y?Nu il baga in seama.Poate are si el credit luat de la banca pe 10 ani sa isi plateasca masina noua care este o necesitate in ziua de azi.Pe mine nu ma intereseaza familia si ce masina conduci.Asa ca fii cult si destept cum te crezi ca esti si dovedeste-o tuturor !sa cresti mare(la minte )!

    RăspundețiȘtergere
  4. Incorect. Bisericile aparţin instituţiilor religioase şi nu oamenilor. Aceste sisteme au un singur scop: prezervarea propriei existenţe. O instituţie nu are sentimente, nu are responsabilităţi, nu are emoţii.

    Cât despre pseudonimul meu te invit să citeşti primul paragraf din partea dreaptă a paginii...

    RăspundețiȘtergere
  5. Persoana juridica nu exista in carne si oase.La fel si Biserica ii cuprinde pe toti care cred in Dumnezeu .Te contrazic in ceea ce priveste sentimentele Bisericii:vezi cate asezaminte sociale exista care sunt infiintate si finantate de Biserica.Asistenta sociala e inceputa de un sfant din secolul IV si continua si azi numai ca ateii vad ce le convine!Acum ma dezamagesti ca profesor de religie nu cunosti definitia si istoria Bisericii.Lasa-te de meserie si fa ceva util pentru societatate,ceva la ce te pricepi.Succes si poate chiar devii mai util omenirii!

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.