27 ianuarie 2011

Biserica ucide. Deocamdată copaci.

Antena 3 ne prezintă reacţia medicilor la intenţia Bisericii Ortodoxe Române de a construi o clădire cu scopul de a mai stoarce ceva emoţii şi mulţi bani de la enoriaşi şi de la statul român. Unde? În singura zonă verde pe care o are Maternitatea Cantacuzino. Medicii şi asistentele s-au opus acum patru ani unui proiect monstruos, ce presupunea tăierea tuturor copacilor. După ce li s-a promis (de parcă preoţii fac promisiuni de care se ţin - vezi viaţa veşnică de-a dreapta Tatălui) că nu se va tăia nici un copac, zilele trecute s-a dat dovada că popii nu au nici un dram de corectitudine dacă aceasta intră în contradicţie cu interesele lor financiare. Pentru asta au trimis deja o echipă ce a tăiat copacii, inclusiv un tei de peste 100 de ani, într-o seară, când majoritatea angajaţilor erau pe la casele lor.

Una din replici este memorabilă: "Prin acest proiect (construcţia bisericii) se înstrăinează un teren din proprietatea spitalului, teren care este foarte scump şi pe care noi am putea să construim o unitate cu destinaţie medicală. Fiind spital, noi prestăm servicii medicale şi nu religioase, mai ales că în vecinătatea spitalului sunt patru biserici care, la cererea pacienţilor, ar putea să presteze servicii specifice. Nici un pacient, bolnav, nu vine la spital ca să se roage. El vine să fie vindecat."
Dăi Bisericii Oportuniste Române un deget şi îţi va lua toată mâna...
Cu forţa, dacă e cazul...

14 comentarii:

  1. Este de-a dreptul scandalos. Suntem năpădiţi de biserici şi tot vor mai multe, chiar cu preţul distrugerii spaţiilor verzi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ar trebui spanzurati de coaie politicienii care au dat BOR acel teren.

    RăspundețiȘtergere
  3. La Spitalul Bagdasar-Arseni am avut o lucrare pentru un laborator de investigaţii: de pus o firmă (litere volumetrice luminoase) pe clădirea ce le-a fost închiriată. După ce am făcut propunerea grafică conform fotografiilor de la faţa locului (arăta excelent) a mai durat câteva luni până ne-am dus să montăm lucrarea. Peisajul era complet schimbat. Pe părculeţul din faţa clinicii tronau câteva ziduri ridicate până la nivelul brâului de deasupra geamurilor a unei viitoare biserici. Aşezată şi şui faţă de toate celelalte clădiri de acolo, conform canoanelor, pe direcţia est-vest. După ce clădirea va fi terminată lucrarea noastră va fi bine ascunsă de turla creştină.

    RăspundețiȘtergere
  4. religia a aparut pe de o parte din nevoia de a trasa o conduita cat mai corectya in viata fiecaruia ,in societate ,etc si pe de alta din dorintza unora de a controla si manipula oamenii in functie de propriile intewrese ,ca si sursa de castig neimpozabila ,etc...un exemplu al ipocriziei dogmelor religioase stau ''indulgentele'' pe care Biserica le vindea cu secole in urma ''pacatosilor '' ,acestia plateau o taxa si biserica,popii,sf duh si dumnezeu gata,le ierta pacatele,puteau sa isi vada linistiti de treaba...dar si astea erau doar pt anumiti privilegiati,pt prostime se inventase rugul ma masura maxima in caz de nesupunere...

    RăspundețiȘtergere
  5. Profule, explica-mi si mie cateva lucruri, te rog frumos pentru ca tu esti mai evoluat in chestiile astea ateiste, eu sunt un crestin sincer si constient de starea mea irationala! 1.Daca voi spuneti ca Dumnezeu nu are nicio treaba cu actul creatiei omului si al lumii, inseamna ca voi ateii va considerati veri indeparati cu toate lighioanele si taratoarele pamantului, pentru ca,in esenta, din acelasi sobolan sau molusca am iesit cu totii!Deci tu te consideri var indepartat cu orice caine vagabond, broasca de balta, rama din fundu pamantului sau urangutan=teoria evolutionista ? 2. Daca nu exista Dumnezeu, atunci nu exista nimeni care sa ne traga la raspundere pentru faptele noaste-rationament logic. Pai daca nu exista acel Judecator drept care sa rasplateasca fiecaruia dupa cele savarsite, atunci ne este permis totul? Putem sa dam in capul oricui de pe strada, sa maltratam, sa jupuim de vii pe oricine dupa bunul nostru plac, sa savarsim cele mai oribile fapte pentru ca in afara de a putrezi in inchisoare nu patim nimic altceva,nu?
    3. De ce vrei sa batjocoresti atat de grosolan o credinta pentru cate au murit numerosi martiri in temnitele comuniste, tocmai pentru a apara irationalismul credintei crestine? Acesti oameni erau mult mai cultivati si mai constienti pe ce lume traiesc decat tine sau decat mine spre exemplu, dar au preferat sa fie impartasiti cu fecale, sa moara rosi de tuberculoza sau sa indure alte nenorociri pentru a apara invatatura lui Hristos pe care au pus-o mai presus de interesul lor personalo-evolutiv? Nu pot sa inteleg de ce in numele unei asa-zise rationalitati superioare, te consideri chiar mai luminat decat acestia? Nu am nimic personal cu tine si nu incerc sa te iau in ras, insa am si eu niste semne de intrebare si as vrea sa deslusesc aceste chestiuni destul de sensibile.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule 'Anonim', nu stiu cine sunteti si cred ca nici nu ma intereseaza, dar va-ti raspuns singur la toate intrebarile.

    In prima intrebare, nu suntem veri indepartati, nici frati si nici surori, etc. Suntem stranepoti. De la cel mai mic organism s-a evoluat la cel mai mare. Nu fizic, ci mental. Capacitatea de gandire. Noi suntem stra-stra-stra[..] nepotii primei celule vii de pe pamant, care s-a creat printr-un simplu accident al mamei natura, electrizarea apei posibil printrun fulger, generand materie organica intro balta.

    2. Desigur ca da. Nimanui nu-i pasa. Asta cum ca exista un Dzeu a fost inventat tocmai pentru ca tu daca ii dai in cap cuiva nu vei primi absolut nici o pedeapsa si nu ii va pasa nimanui. Mortul este doar o persoana care a cedat evolutiei, iar agresorul este un invingator. Nici macar legea, care are fix acelasi rol cu religia nu da roade, pentru ca efectiv nu exista o consecinta negativa sau pozitiva pentru ca traiesti sau nu.

    3. Comunismul nu e tocmai comunism, si oricum respectivul 'profesor' a explicat prin alt articol ca comunismul nu e altceva decat o alta ideologie cu care concureaza religia. Intrun mod foarte simplist si probabil gresit, in comunism se zice ca cea ce faci tu in viata ta este pentru binele omenirii si copii tai, umanitate, etc; iar in religie ca este pentru a primi mantuirea, viata in ceruri. Oricum stalinistii au vrut sa faca ceva ce acum nu se mai face cu forta, ci prin stiita in scoli, este ca nu exista Dzeu. Bine, in Romania cum orice este posibil, suntem cea mai credincioasa tara din Europa si cu cei mai multi teologi, adica cei mai prosti. Nu avem eminente in matematica, fizica sau chimie. Niciodata nu vom echivala tari precum Suedia sau Finlandia, extra-industrializate pentru ca biserica va fi mai importanta.

    Nu exista ratiune 'superioara'. Ratiunea este ceva subiectiv, nu toti ajungem la o serie de concluzii universale, ele nici macar nu exista.

    Problema ta cu ratiunea 'superioara' este ca ti s-a vandut asa zisul adevar, adevarul raspunsul la viata, ceva superior, cheia care deschide tot. Defapt este doar o iluzie.


    Imi pare rau pentru dumneavoastra. Rau de tot. Nu realizati ca viata nu are nici cea mai mica valoare. Va e frica de moarte si vreti sa stiti ca o sa ii pese cuiva de dv si nu ve-ti disparea pur si simplu, ci exista o continuitate a 'sufletului'.

    Din pacate, realitate e ca daca 'dispareti' in momentul asta, nu o sa ii pese nimanui. Ati fi 1 din cei 7.000.000.000 persoane care au cedat evolutiei si vietii.

    Este trist. Precum realitatea.

    RăspundețiȘtergere
  7. domnule "anonim" , sa inteleg ca tu numai pt faptul ca crezi intr-un zeu imaginar nu faci fapte reprobabile? si nicidecum pentru ca nu e bine, moral, etic samd?
    Sunt fericita ca sunt atee
    PS morala nu are nici o legatura cu religia
    KITANA

    RăspundețiȘtergere
  8. "PS morala nu are nici o legatura cu religia"

    dar daca esti credincios da.

    sa nu uitam ca in romania educatia civica e echivalenta cu religia.

    defapt in tara asta nu ai nevoie de altceva, sa nu faci un efort prea mare.

    RăspundețiȘtergere
  9. Profule, un soldat care intra in focul inamicului pentru a-si salva camaradul ranit, omul instarit care ajuta pe cei nevoiasi(batrani parasiti, orfani, oameni deznadajduiti) sunt doar niste exemplare ale speciei umane-mult mai evoluate din punct de vedere mental- care prelungesc rezistenta altor specimene in lupta lor cu ,,evolutia''? Omule, sufletul unui om este mai valoros decat tot universul asta mort iar nimic nu este mai frumos decat fratii care isi sacrifica viata pentru aproapele lor si pentru Parintele nostru ceresc! Vom da cu totii socoteala pentru faptele noastre, bune sau rele! Sa nu ne amagim cu astfel de ,,fulgere'' care ne-au adus pe noi la existenta sau sa spunem ca suntem prea numerosi pentru ca Dumnezeu sa ne urmareasca pentru ca 7 miliarde de oameni sunt ca un pumn de nisip in mainile Sale! Imparatia cerurilor se afla in inimile noastre ,,evoluate'', asta este adevarul nostru irational, dar atat de uman si frumos!

    RăspundețiȘtergere
  10. Domnule alt anonim, prezintane si noua argumentele prin care puteti demonstra ca Dzeu exista si de ce credeti dumneavoastra in concret intrun creator sau stapan.

    Asa de dragul de a crede, pentru ca asa se face de pe vremea lui 'stratataie', ati fost batut in numele domnului sau aveti dovezi propii cum ca exista acel Dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere
  11. Fratilor, nu putem sa-L vedem pe Dumnezeu fata catre fata inca din timpul acestei vieti. Acum vedem ,,ca prin oglinda'' viata vesnica, asa cum spune Sf. Ap. Pavel. Daca Dumnezeu s-ar arata in toata maretia sa infinita si ne-ar ameninta ca ne distruge daca nu ascultam de El, atunci unde ar mai fi liberul- arbitru, cum am putea noi sa ne dovedim iubirea fata de El-am asculta de poruncile Sale numai din frica iar dragostea dintre noi nu ar mai fi deloc sincera, nici macar la nivelul acesta scazut in care ne aflam astazi. Viata noastra de aici este o arena in care trebuie sa ne luptam cu propiul nostru egoism si cu acele duhuri necurate despre care spui tu ca nu exista. Prin ortodoxie putem sa ne asemanam cu Hristos primind harul Duhului Sfant. Vrei dovezi concrete despre existenta Sa? Singurele dovezi reale sunt PROPIILE NOASTRE FAPTE. M-am apropiat de ortodoxie si de Dumnezeu vazand osteneala unui preot de la noi din eparhie care reusea, cu multa dragoste si smerenie, sa se ingrijeasca de un orfelinat si de un azil de batrani. Acest gest sfideaza bacteria din fulger, sfideaza toate cunostintele acestei lumi si sfideaza intreaga evolutie. Hai sa facem ecuatia chimica a milosteniei si a sacrificului! Nu putem! Chiar si oamenii de stiinta spun ca si o celula vie din organismul nostru, indiferent de functia pe care o indeplineste este mai complexa decat orice uzina conceputa vreodata de om! Si nu sunt doar cateva, ci miliarde care se coordoneaza perfect, iar daca una se deregleaza se distruge totul!Complexitatea trupurilor noastre intrece orice ratiune luminata! Nenumarate specii de plante, de animale, fenomene ale naturii, frumuseti poate imposibil de imaginat- oare toate acestea sunt nascute din haos, dintr-o bacterie aparuta printr-un fulger? Nu, Cineva le-a gandit extraordinar de exact si ratiunea noastra ne confirma acest adevar! Daca vrem sa-L vedem pe Dumnezeu, trebuie sa-i iubim mai intai pe cei din jurul nostru, asa cum au facut sfintii! Virtutea, desavarsirea nu sunt simple concepte- sunt realitati mult mai valoroase decat toate cunostintele acestei lumi!De acestea trebuie sa ne ingrijim mai intai, apoi toate celelalte se vor lega mult mai usor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Cat despre faptele reprobabile, fac si eu suficiente ceea ce demonstreaza ca in multe cazuri cred mai mult in mine decat in Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  13. " Hai sa facem ecuatia chimica a milosteniei si a sacrificului!"

    Cum sa nu, ai auzit de biochimie, neurologie si genetica? Pot paria ca unul cu facultati in domeniul respectiv te face knock-out in doua secunde. Morala unei persoane e computabila atat psihologic cat stiintific/genetic. Asta cum ca e ceva spiritual e pentru basme populare.

    " Singurele dovezi reale sunt PROPIILE NOASTRE FAPTE. "

    Bun, atunci stiinta e valida. Toate teoriile stiintifice sunt propiile noastre fapte......

    "Nenumarate specii de plante, de animale, fenomene ale naturii, frumuseti poate imposibil de imaginat- oare toate acestea sunt nascute din haos, dintr-o bacterie aparuta printr-un fulger?"

    Nu a aparut o bacterie prin fulger, ci elementele chimice care o compun. Ele ulterior s-au combinat... in fine.

    Dar conceptul e ala, da, totul e un accident.

    Natura aia ni se pare noua asa frumoasa datorita faptului ca vederea ochilor nostrii are o limita. Daca ai avea vedere microscopica, aoleu ce scarbos, ce naiba e asta.

    ///

    Am impresia ca asta e o bataie de joc din tastatura cuiva care rade ca la mama naibii.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Anonim
    Am încercat să dau un răspuns întrebărilor aici
    Mulţumesc pentru abordare. Puteai totuşi să pui un nume...
    @Criticarul
    Mulţumesc pentru suport.

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.