1 februarie 2013

Curtea de Conturi: banii daţi de guvern bisericii sunt ilegali


Da, da! Aţi văzut bine!

"De remarcat faptul că unităţile de cult beneficiază de sprijin constant din partea statului prin sume alocate din Fondul de rezervă bugetară. Din Notele de fundamentare nu rezultă caracterul urgent sau neprevăzut al cheltuielilor aferente acestui sprijin din partea statului care să justifice finanţarea din Fondul de rezervă bugetară.
Astfel, prin HG nr. 101/2011, HG nr. 314/2011 și HG nr. 403/2011 s-a aprobat suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului pe anul 2011 din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2011, cu suma totală de 36.000 mii lei, la capitolul 67.01 „Cultură, recreere și religie”, titlul 59 „Alte cheltuieli”, pentru Secretariatul de Stat pentru Culte pentru Catedrala Mântuirii Neamului din București, pentru susținerea cultelor și, respectiv, construirea Așezământului românesc de la Ierihon, Israel."
Adică 36 de milioane de lei noi. Adică 360 de miliarde de lei vechi. Mulţi dintre noi nici nu pot să conceapă cât de mare este suma.

Curtea de Conturi trage de urechi guvernul Boc pentru banii aruncaţi pe afacerile oneroase ale Bisericii Ortodoxe din România. Nu numai catedrala, ce soarbe la greu, dar şi biznisuri de turism la Ierihon ce generează şi acolo concurenţă neloială, penalizată de altfel: "Patriarhia Ierusalimului a întrerupt comuniunea cu şefii Bisericii Ortodoxe de la Bucureşti pentru că aşezământul a fost ridicat fără aprobare. Aşezământul a fost catalogat drept o afacere a Bisericii Ortodoxe Române. " (dcnews.ro)
Adică din banii guvernului Biserica Ortodoxă Română construieşte hotel la Ierihon, ilegal. Repet, din banii guvernului se face o afacere ilegală, la profitul căreia se înfruptă o instituţie religioasă privată. Cool!

Să ştiţi că guvernanţii au dat nejustificat bani şi Bisericii Creştine după Evanghelie „Maranata-Creşa Havila” din Cisnădie:


Deocamdată suma e mică (prin comparaţie), dar la ce evoluţie au cultele neoprotestante tare mi-e că în curând vor construi şi ele o Casă de Rugăciune la finanţarea căreia care vor participa toţi ortodocşii. Apoi urmează Templul Scientologic şi Schitul Mormon...

5 comentarii:

  1. http://profudereligie.blogspot.ro/2013/02/curtea-de-conturi-banii-dati-de-guvern.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte tare!
    Deci un lucru e clar: popii (în special cei din staff-ul conducător) nu sunt nici proşti şi nici blajini! Nu numai că profită de nişte bani care nu li se cuvin, dar o fac cu tupeu maxim, ceea ce arată (încă o dată) că sunt la fel de ticăloşi ca orice .. ticălos!!
    Acu o să vorbesc pentru naivul care are drept argument faptul că doar unii dintre ei sunt aşa, că marea amjoritate sunt de fapt nişte blajini şi nişte umili! NU! Nu sunt chiar deloc, atâta vreme cât îşi iau un salar şi din buzunarul meu, călcând (cu voie sau fără de voie, amin) peste drepturile mele şi a celor care sunt categoric împotriva finanţării de către guvern al ORICĂREI manifestări religioase!!!

    Pentru toţi popii (sau cum şi-or fi zicând) lumii ăsteia, care îşi iau un astfel de salar, am doar un cuvânt: hoţi!

    RăspundețiȘtergere
  3. vezi-ti de barnele tale..un 'ateu' de al vostru instiga la razboi civil.
    www.capitalismpepaine.wordpress.co./2013/02/03nu-scapam-de-ei-fara-secure

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anarhia nu este ateism, ci anarhie. Pot fi şi creştini anarhişti, de altfel aşa au şi fost până au preluat puterea în Europa. După care nu le-a mai convenit anarhia, pentru că orânduirea era favorabilă lor.
      Şi capitalismpepâine va ajunge tot acolo, dacă ar ajunge la putere.
      Tehnica este specifică religiilor: diavolizarea oricui este de altă părere. Ar trebui să ştii cum funcţionează, liderii creştini sunt experţi în satanizarea adversarilor.

      Ștergere
  4. ..daca nu preluau puterea in europa tu erai acu un politeist convins. btw, crestinii erau numiti ATEI in perioada persecutiilor..

    RăspundețiȘtergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.