Statul dă o grămadă de bani pentru Biserica Ortodoxă din România deoarece este o instituţie de interes naţional, adică se ocupă de manifestările mistice specifice naţiei noastre, printre altele, decesul. La deces situaţia e monopol. Al Sfintei şi Dreptei Noastre Biserici. După abuzul asupra celor ce preferă o altă soluţie decât îngroparea (cazul Sergiu Nicolaescu), nici la înmormântare nu se poate fără ca diavolul din sutană să nu-şi bage coada. Mă refer la banul preoţesc, nu la domnii de la Patriarhie şi de la Mitropolii. Doar sunt "adevăraţi păstrători ai tradiţiei strămoşeşti". Atât că ochiul dracului poposeşte la ei în buzunare, ucigă-l toaca.
Iată ce păţesc cei ce încearcă să spargă monopolul sistemului preoţesc:
Biserica Ortodoxă nu vrea concurenţă. Slujbele în cimitirele private, interzise.
"Respectam alegerea cetăţenilor, însă ortodocşii sunt obligaţi să respecte decizia Bisericii. Nu vor avea slujbă de înhumare şi nici odihnă de veci, dacă îşi cumpără morminte în cimitire private".
Este mesajul ferm al Mitropoliei Moldovei, care le-a interzis preoţilor să-i ducă pe ultimul drum pe clienţii noilor cimitire particulare.
Totul pleacă de la o hotărâre a Patriarhiei Române, care refuză să accepte concurenţa privată. Enoriaşii, vaduviti astfel de o varianta de multe ori mai ieftină, cred că totul este o decizie de afaceri, fără niciun Dumnezeu.
(sursa ProTV)
Personal nu sunt adeptul incinerării din considerente de consum de energie. Mi se pare corect faţă de natură ca un corp ce nu mai are decât valoare nutritivă să ajungă hrană pentru celelalte vieţuitoare cu care s-a hrănit de altfel toată viaţa lui. Nu mă supăr să ajung hrană pentru carnivorele ce le chinuim în grădinile zoologice, de exemplu. Dar prefer să mă facă săpun sau îngrăşământ decât să fiu "îngropat" în cimitirul hulpavilor monopolişti.
Şefii Bisericii au anunţat totuşi că înfiinţarea de noi cimitire proprii este o prioritate. Planul este ca acelaşi Sector al Cimitirelor să deschidă şi nenumărate magazine pentru ultimul drum. Asta după ce oricum, Patriarhia Română le-a impus enoriaşilor să folosească numai lumânări şi icoane autorizate de instituţie.
Ştiţi cum apar cimitirele "proprii" ale Bisericii? Autorităţile locale caută o zonă propice pe care o "donează" eparhiei respective. Apoi Biserica vinde bucăţică cu bucăţică, pe bani grei, pământul primit pe de-a moaca. De fapt nu chiar vinde, împrumută. Că doar nu-i proastă. Deşi-i spune "loc de veci" (vezi mai sus, sunt chiar cuvintele lor, cică de asta le e frică, ca nu cumva moaştele să nu se ridice la Armaghedonul stabilit) e doar pe 10-15 ani. Sau chiar 7 dacă e aglomeraţie.
Dup-aia Dumnezeu cu mila...
Este o certitudine - Diavolul nu există! Nu vă temeţi să fiţi raţionali! Deşi asta presupune efort...
23 ianuarie 2013
Cât eşti viu mai scapi de biserică, dar de eşti mort...
Etichete:
apostazie,
ateism,
biserica,
cimitir,
conspiraţie,
creştinism,
cruce,
diavol,
dumnezeu,
înviere,
manipulare,
moarte,
moaşte,
monopol,
morală,
ortodoxie,
politică,
religie
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
http://profudereligie.blogspot.ro/2013/01/cat-esti-viu-mai-scapi-de-biserica-dar.html
RăspundețiȘtergerePăi normal că BOR nu suportă concurenţa, ei vor monopolul prin orice mijloace (mai mult sau mai puţin "ortodoxe". Ei fiind tot cei care chipurile condamnă comunismul.).
RăspundețiȘtergereAcum vor să îşi extindă reţeaua de cimitre proprii? Nu mă miră deloc.
E exact ca treaba aia cu "Basilica Travel", care "vezi-Doamne", nu e agenţie de turism, e "agenţie de pelerinaj", deşi, din punct de vedere funcţional şi organizatoric este exact o agenţie de turism. Agenţie care înregistrează profituri enorme, profituri care nu sunt deloc impozitate de stat. Au impresia că pot păcăli pe toată lumea doar schimbând un cuvânt.