22 ianuarie 2013

Stop finanţării cultelor din bugetul de stat

Iată ce finanţează statul român ( extras din bugetul de stat pe 2013):

(sumele sunt în mii lei, adică schitul primeşte 1 100 000 RON)

Am spune că care e problema cu finanţarea unui schit religios? Păi... pentru că este religios? Deci privat? Este ca şi cum statul i-ar finanţa pe atei pentru că sunt... atei.

Asta ar fi mai nimic, dar călugării finanţaţi din banii tuturor sunt şi plecaţi de-acasă. Nu în sensul că sunt la Athos şi nu în România, ci în sensul că promovează idei neştiinţifice şi aberaţii ridicol de nefondate cu privire la "valoarea" unui românism geto-dac anterior şi superior civilizaţiei romane. Doar pelerinilor români, binenţeles, că-n rest nimeni nu se uită-n gura lor. Iată câteva pasaje din articolul lui Dan Alexe (Europa Liberă) cu titlul Jurnal de corespondent: Protocronism clinic la muntele Athos:

De câte ori merg la muntele Athos, descopăr că ideologia naționalistă a calugărilor români de acolo depăşeşte în aberație protocronismul din vremea lui Ceauşescu. La principalul schit românesc, Prodromou, monahii mai luminati le explică pelerinilor că - pe lângă faptul că franc-masonii şi evreii controlează nu doar planeta în general, ci până şi Sfântul Munte, ceea ce ar explica situaţia inferioară a schimnicilor români de acolo - românii sunt o rasă unică pe care doar pizma celorlalţi a ţinut-o până acum într-o mediocritate forţată. [...]

În perioada de glorie a comunismului naționalist din România, protocronismul, acel curent pseudo-academic încurajat odinioară în mod oficial, le spunea românilor că strămoşii lor au fost o rasă aparte şi că pe teritoriul României de azi s-au produs cele mai mari salturi calitative din istoria omenirii, că aici a fost descoperit focul, a fost inventată roata şi domesticit calul. [...]

Dincolo de asemenea cazuri evident clinice, rămâne chestiunea identităţii şi a incontestabilului sentiment de inferioritate al românilor. La nivel individual, a căuta să te convingi că stramoşii tăi s-au aflat la originea civilizaţiei planetare şi că un soi de conspiraţie mondială caută să ascundă acest lucru ar fi de ajuns pentru o internare. Pentru pelerinii români de la muntele Athos însă, această beţie cu amagiri oculte aduce un soi de mângăiere.


Deci nu este ca şi cum ar da bani unor atei doar pentru că sunt atei, ci atei care se consideră ca fiind divinitatea însăşi (de asta divinitatea este atee: nu crede într-o divinitate superioară sieşi). Parcă ştim ce trebuie făcut cu cei ce se cred Iisus, nu? E, guvernul şi parlamentul le dă bani. Cool!

3 comentarii:

  1. http://profudereligie.blogspot.ro/2013/01/stop-finantarii-cultelor-din-bugetul-de.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Atata timp cat se va dovedi profitabil din punct de vedere al imaginii, politicienii vor finanta mereu cultele (din banii nostrii, evident), bani care ar trebui sa intre in ceva util si profitabil pe termen lung, cum ar fi sistemul educational, cel sanitar sau infrastructura de transporturi.
    Dar tara (clasa politica) ne vrea needucati, neinformati, dezinformati si creduli, mentinand sistemul educational la un nivel jalnic de performanta.
    E un cerc vicios din care oamenii nu pot sa iasa decat prin autoeducare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate. Pentru că acceptăm şi considerăm inevitabil ca oameni de tipul acesta să ne reprezinte.

      Ștergere

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.