16 ianuarie 2013

Pentru biserici avem întotdeauna amendamente

"Pentru biserici avem întotdeauna amendamente. Ideea mi-a venit de la Dumnezeu însuşi", a declarat, marţi, senatorul PSD Cosmin Nicula.

"Ce e în neregulă cu această afirmaţie a unui reprezentant al poporului, de la PSD? [...] Uneori, în mod legitim, te gândeşti, bă, cu ce s-o ocupa Dumnezeu? Văzând exemplul că patru copii care mor arşi în casă când tatăl lor pleca să ridice 50 de euro, trimişi de la mama lor, care lucra în străinătate, şi-i închide în casă că n-avea cu cine să-i lase - se duce să ia de la poştă ăia 50 de euro şi ăia patru copii ard în casă - cumva te gândeşti, bă, da cu ce se ocupă Dumnezeu... E, iată cu ce se ocupă! Ne spune Nicula de la PSD. Îi trimitea idei în cap lui Nicula! El ştie, el comunică cu Dumnezeu. Sunt oameni care dacă se cred Napoleon, îi duci să-i tratezi. Dar pe ăştia care primesc mesaje de la Dumnezeu, n-ar trebui, n-ar avea nevoie? Mi se pare mai grav să primeşti mesaje direct de la Dumnezeu decât să te crezi Napoleon" a replicat Mircea Badea, la emisiunea "În gura presei".

Înainte erau 300 de parlamentari din care vreo 200 puneau amendamente de dat bani la biserică. Acum sunt vreo 500 în parlament. Dacă tot 200 sunt ăi de vor să dea banii noştri pentru biserică n-ar fi bai, că sunt 300 care se opun şi nu trec astea. Dar dacă sunt mai mulţi, proporţional adică, atunci ar fi vreo 330, şi nu numai că vor da bani bisericii, dar vor da mult mai mult decât au dat până acum.

Un comentariu:

Vă rog să treceţi un "nume", chiar dacă este fictiv.